3 op reis Frankrijk: ontdek de mooiste plekjes van het land

Frankrijk is een land dat bekend staat om zijn prachtige landschappen, rijke geschiedenis en heerlijke keuken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land jaarlijks miljoenen toeristen trekt. In het programma 3 op reis worden de mooiste plekjes van Frankrijk bezocht en ontdekt. In dit artikel nemen we je mee op reis door Frankrijk en laten we je de hoogtepunten van het programma zien.

De Franse Rivièra

De Franse Rivièra is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Frankrijk. Het gebied strekt zich uit langs de Middellandse Zee en omvat steden als Nice, Cannes en Saint-Tropez. In 3 op reis wordt de Franse Rivièra uitgebreid verkend. Zo bezoekt presentator Chris Zegers het prachtige stadje Èze, dat hoog op een heuvel ligt en een adembenemend uitzicht biedt over de kustlijn. Ook brengt hij een bezoek aan het mondaine Cannes, waar jaarlijks het beroemde filmfestival plaatsvindt.

De Provence

De Provence is een regio in het zuidoosten van Frankrijk en staat bekend om zijn lavendelvelden, pittoreske dorpjes en heerlijke wijnen. In 3 op reis wordt de Provence uitgebreid verkend. Zo bezoekt presentator Geraldine Kemper het dorpje Gordes, dat hoog op een heuvel ligt en een prachtig uitzicht biedt over de omgeving. Ook brengt ze een bezoek aan de stad Avignon, waar ze het beroemde pauselijke paleis bezoekt.

De Loirevallei

De Loirevallei is een regio in het midden van Frankrijk en staat bekend om zijn kastelen en wijngaarden. In 3 op reis wordt de Loirevallei uitgebreid verkend. Zo bezoekt presentator Chris Zegers het beroemde kasteel van Chambord, dat bekend staat om zijn indrukwekkende architectuur. Ook brengt hij een bezoek aan het stadje Saumur, dat bekend staat om zijn heerlijke wijnen.

De Mont Saint-Michel

De Mont Saint-Michel is een eiland voor de kust van Normandië en staat bekend om zijn middeleeuwse abdij. In 3 op reis wordt de Mont Saint-Michel uitgebreid verkend. Zo bezoekt presentator Maurice Lede het eiland bij zonsondergang, wat zorgt voor een adembenemend uitzicht. Ook brengt hij een bezoek aan de abdij en leert hij meer over de geschiedenis van het eiland.

De Côte d’Azur

De Côte d’Azur is een kuststrook in het zuidoosten van Frankrijk en staat bekend om zijn luxe resorts en prachtige stranden. In 3 op reis wordt de Côte d’Azur uitgebreid verkend. Zo bezoekt presentator Chris Zegers het stadje Antibes, waar hij een bezoek brengt aan het beroemde Picasso-museum. Ook brengt hij een bezoek aan het prachtige strand van Saint-Tropez.

De Pyreneeën

De Pyreneeën zijn een bergketen op de grens tussen Frankrijk en Spanje en staan bekend om hun prachtige natuur. In 3 op reis worden de Pyreneeën uitgebreid verkend. Zo bezoekt presentator Maurice Lede het nationale park van de Pyreneeën, waar hij een prachtige wandeling maakt door de bergen. Ook brengt hij een bezoek aan het stadje Lourdes, dat bekend staat om zijn heilige grot.

Conclusie

Frankrijk is een land dat ontzettend veel te bieden heeft. In 3 op reis worden de mooiste plekjes van het land bezocht en ontdekt. Of je nu houdt van prachtige stranden, pittoreske dorpjes of indrukwekkende kastelen, Frankrijk heeft voor ieder wat wils. Hopelijk heb je door dit artikel een goed beeld gekregen van de hoogtepunten van het programma 3 op reis in Frankrijk.