Autovakantie Cote d’Azur

De Cote d’Azur, ook wel bekend als de Franse Rivièra, is een prachtige kuststreek in het zuidoosten van Frankrijk. Het is een populaire vakantiebestemming voor zowel Fransen als buitenlanders vanwege de mooie stranden, het heerlijke klimaat en de vele bezienswaardigheden. Een autovakantie naar de Cote d’Azur is dan ook een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een ontspannen en veelzijdige vakantie.

Waarom een autovakantie naar de Cote d’Azur?

Er zijn verschillende redenen waarom een autovakantie naar de Cote d’Azur een goed idee is. Ten eerste biedt het de vrijheid om op eigen tempo de omgeving te verkennen. Je kunt stoppen waar je wilt, een andere route nemen als je dat wilt en je hoeft je geen zorgen te maken over het openbaar vervoer. Daarnaast is het vaak voordeliger dan vliegen en een auto huren ter plaatse. Bovendien kun je meer bagage meenemen en hoef je niet te sjouwen met koffers op het vliegveld.

Bezienswaardigheden aan de Cote d’Azur

Er zijn tal van bezienswaardigheden aan de Cote d’Azur die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten:

 • Nice: Deze stad is de hoofdstad van de Cote d’Azur en heeft een prachtige oude binnenstad met smalle straatjes en kleurrijke huizen. Bezoek ook de Promenade des Anglais, een lange boulevard langs het strand.
 • Cannes: Deze stad is vooral bekend vanwege het filmfestival dat hier jaarlijks plaatsvindt. Maar ook buiten het festival om is Cannes een mooie stad met een gezellig centrum en een prachtige boulevard.
 • Saint-Tropez: Deze stad is vooral bekend vanwege de jetset die hier graag komt. Maar ook als je geen miljonair bent, is Saint-Tropez een leuke stad om te bezoeken. Het heeft een mooie haven en een gezellig centrum.
 • Monaco: Dit kleine landje is vooral bekend vanwege het casino en de Formule 1-race die hier jaarlijks plaatsvindt. Maar Monaco heeft ook een prachtig paleis en een mooie botanische tuin.
 • Antibes: Deze stad heeft een mooie oude binnenstad en een prachtige haven met luxe jachten. Bezoek ook het Picasso-museum, dat gevestigd is in een oud kasteel.

Stranden aan de Cote d’Azur

De Cote d’Azur staat bekend om zijn mooie stranden. Hieronder vind je een aantal stranden die de moeite waard zijn om te bezoeken:

 • Plage de la Garoupe: Dit strand ligt bij Antibes en heeft helderblauw water en een prachtig uitzicht op de bergen.
 • Plage de Pampelonne: Dit strand ligt bij Saint-Tropez en is een van de bekendste stranden van de Cote d’Azur. Het is een lang zandstrand met veel strandtenten.
 • Plage de la Salis: Dit strand ligt bij Antibes en is een rustig strand met helder water en een mooi uitzicht op de bergen.
 • Plage de la Croisette: Dit strand ligt bij Cannes en is een druk strand met veel strandtenten en watersportmogelijkheden.
 • Plage de la Mala: Dit strand ligt bij Cap d’Ail en is een klein strandje met helder water en een prachtig uitzicht op de bergen.

Overnachten aan de Cote d’Azur

Er zijn tal van mogelijkheden om te overnachten aan de Cote d’Azur. Hieronder vind je een aantal opties:

 • Hotels: Er zijn tal van hotels aan de Cote d’Azur, van eenvoudige budgethotels tot luxe vijfsterrenhotels. Kies een hotel dat past bij jouw wensen en budget.
 • Campings: Er zijn ook veel campings aan de Cote d’Azur. Dit is een leuke optie als je van kamperen houdt en graag in de natuur verblijft.
 • Vakantiehuizen: Er zijn ook veel vakantiehuizen te huur aan de Cote d’Azur. Dit is een goede optie als je met een groep reist en graag je eigen plek hebt.
 • Appartementen: Er zijn ook veel appartementen te huur aan de Cote d’Azur. Dit is een goede optie als je graag wat meer ruimte hebt en zelf wilt koken.

Conclusie

Een autovakantie naar de Cote d’Azur is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een ontspannen en veelzijdige vakantie. Je hebt de vrijheid om op eigen tempo de omgeving te verkennen en er zijn tal van bezienswaardigheden, stranden en overnachtingsmogelijkheden. Of je nu houdt van luxe of juist van kamperen, er is voor ieder wat wils aan de Cote d’Azur.