Campervakantie Frankrijk: Ontdek het land van de wijn en kaas op wielen

Frankrijk is een van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Het land heeft een rijke geschiedenis, een prachtige natuur en een heerlijke keuken. Een campervakantie in Frankrijk is dan ook een geweldige manier om het land te ontdekken. Met een camper heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en kun je optimaal genieten van alles wat Frankrijk te bieden heeft.

Waarom kiezen voor een campervakantie in Frankrijk?

Een campervakantie in Frankrijk biedt tal van voordelen. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Vrijheid: Met een camper heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je hoeft niet te reizen volgens een vast schema en kunt zelf bepalen waar je overnacht.
 • Natuur: Frankrijk heeft een prachtige natuur en met een camper kun je optimaal genieten van al het moois dat het land te bieden heeft. Van de bergen in de Alpen tot de stranden aan de Côte d’Azur, met een camper kun je overal komen.
 • Cultuur: Frankrijk heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Met een camper kun je gemakkelijk de vele historische steden en dorpen bezoeken en de Franse cultuur opsnuiven.
 • Keuken: De Franse keuken is wereldberoemd en met een camper kun je optimaal genieten van al het lekkers dat het land te bieden heeft. Van croissants en stokbrood tot kaas en wijn, met een camper kun je overal stoppen om te genieten van de Franse keuken.

Waar moet je op letten bij het huren van een camper in Frankrijk?

Als je een campervakantie in Frankrijk wilt maken, dan kun je een camper huren. Hieronder hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het huren van een camper in Frankrijk:

 • Type camper: Er zijn verschillende soorten campers te huur, van kleine busjes tot grote campers met alle luxe. Bedenk van tevoren goed wat je nodig hebt en kies een camper die bij jouw wensen past.
 • Prijs: De prijs van een camper kan sterk variëren. Bedenk van tevoren goed wat je budget is en kies een camper die binnen jouw budget past.
 • Verzekering: Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent als je een camper huurt. Controleer of de verzekering alle schade dekt en of er een eigen risico is.
 • Extra’s: Sommige verhuurbedrijven bieden extra’s aan, zoals een fietsenrek of een navigatiesysteem. Bedenk van tevoren goed welke extra’s je nodig hebt en kies een verhuurbedrijf dat deze aanbiedt.

De mooiste plekken om te bezoeken tijdens een campervakantie in Frankrijk

Frankrijk heeft ontzettend veel mooie plekken die je kunt bezoeken tijdens een campervakantie. Hieronder hebben we een aantal van de mooiste plekken voor je op een rijtje gezet:

 • De Franse Alpen: De Franse Alpen zijn een prachtig gebied om te bezoeken tijdens een campervakantie. Je kunt er wandelen, fietsen en genieten van de prachtige natuur.
 • De Côte d’Azur: De Côte d’Azur is een populaire vakantiebestemming en dat is niet voor niets. Met prachtige stranden, mooie steden en een heerlijk klimaat is het een geweldige plek om te bezoeken tijdens een campervakantie.
 • De Loirevallei: De Loirevallei staat bekend om zijn prachtige kastelen en wijngaarden. Het is een geweldige plek om te bezoeken tijdens een campervakantie en te genieten van de Franse cultuur en keuken.
 • De Provence: De Provence is een prachtige regio in het zuiden van Frankrijk. Met zijn lavendelvelden, pittoreske dorpjes en heerlijke keuken is het een geweldige plek om te bezoeken tijdens een campervakantie.

Tips voor een geslaagde campervakantie in Frankrijk

Om optimaal te genieten van je campervakantie in Frankrijk hebben we nog een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

 • Plan niet te veel: Het mooie van een campervakantie is dat je alle vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt. Plan daarom niet te veel en laat je verrassen door wat je onderweg tegenkomt.
 • Neem de tijd: Frankrijk is een groot land en er is ontzettend veel te zien en te doen. Neem daarom de tijd om alles rustig te bekijken en te genieten van al het moois dat het land te bieden heeft.
 • Probeer lokale gerechten: De Franse keuken is wereldberoemd en het is dan ook een aanrader om lokale gerechten te proberen tijdens je campervakantie. Ga bijvoorbeeld naar een lokale markt en koop verse producten om zelf te koken in je camper.
 • Respecteer de natuur: Frankrijk heeft een prachtige natuur en het is belangrijk om deze te respecteren. Laat geen afval achter en houd je aan de regels omtrent wildkamperen.

Conclusie

Een campervakantie in Frankrijk is een geweldige manier om het land te ontdekken. Met een camper heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en kun je optimaal genieten van alles wat Frankrijk te bieden heeft. Of je nu wilt genieten van de prachtige natuur, de rijke cultuur of de heerlijke keuken, met een camper kun je overal komen. Zorg er wel voor dat je goed voorbereid op pad gaat en dat je alle benodigde zaken hebt geregeld, zoals een goede verzekering en een geschikte camper. Met onze tips en aanbevelingen kun je optimaal genieten van je campervakantie in Frankrijk!