Camping aan water Frankrijk: genieten van de natuur en het water

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, waaronder prachtige natuur, heerlijk eten en drinken en een rijke cultuur. Een van de populairste manieren om van Frankrijk te genieten is door te kamperen. En wat is er nu mooier dan kamperen aan het water? In dit artikel lees je alles over camping aan water Frankrijk.

Waarom kamperen aan het water?

Kamperen aan het water heeft veel voordelen. Ten eerste is het natuurlijk heerlijk om wakker te worden met het geluid van kabbelend water op de achtergrond. Daarnaast biedt kamperen aan het water veel mogelijkheden voor activiteiten. Zo kun je zwemmen, vissen, kano├źn of gewoon lekker luieren aan het water. Ook is het vaak mogelijk om een bootje te huren en de omgeving vanaf het water te verkennen.

De mooiste plekken voor camping aan water Frankrijk

Frankrijk heeft veel mooie plekken waar je kunt kamperen aan het water. Hieronder vind je een aantal van de mooiste plekken:

1. Camping Les Rives du Lac

Camping Les Rives du Lac ligt aan het prachtige Lac de Sainte Croix in de Provence. Het meer is omringd door bergen en biedt veel mogelijkheden voor watersporten. Op de camping zelf kun je genieten van het zwembad, de speeltuin en het restaurant. De camping heeft ruime staanplaatsen en verhuurt ook stacaravans en chalets.

2. Camping Le Moulin de Paulhiac

Camping Le Moulin de Paulhiac ligt aan de rivier de Dordogne in de Dordogne. De camping heeft een eigen strandje aan de rivier waar je kunt zwemmen en zonnen. Ook kun je kano’s en kajaks huren om de rivier te verkennen. Op de camping zelf is er een zwembad, een restaurant en een speeltuin. De staanplaatsen zijn ruim en er zijn ook stacaravans en chalets te huur.

3. Camping Les Sablons

Camping Les Sablons ligt aan de Middellandse Zee in de Languedoc-Roussillon. De camping heeft een eigen strand aan zee waar je kunt zwemmen en zonnen. Ook is er een groot zwembad met glijbanen en een kinderbad. Op de camping zijn er veel sportmogelijkheden, zoals tennis, volleybal en minigolf. De staanplaatsen zijn ruim en er zijn ook stacaravans en chalets te huur.

Waar moet je op letten bij camping aan water Frankrijk?

Als je gaat kamperen aan het water in Frankrijk zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Hieronder vind je een aantal tips:

1. Controleer de waterkwaliteit

Voordat je gaat zwemmen in het meer of de rivier is het verstandig om de waterkwaliteit te controleren. In sommige gevallen kan het water vervuild zijn, bijvoorbeeld door blauwalg. Dit kan gezondheidsproblemen veroorzaken.

2. Neem voldoende muggenspray mee

Aan het water zijn vaak veel muggen. Neem daarom voldoende muggenspray mee om jezelf te beschermen tegen muggenbeten.

3. Zorg voor voldoende schaduw

In de zomer kan het erg warm worden aan het water. Zorg daarom voor voldoende schaduw op je staanplaats. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een parasol of een luifel.

Conclusie

Kamperen aan het water in Frankrijk is een geweldige manier om van de natuur en het water te genieten. Er zijn veel mooie plekken waar je kunt kamperen aan het water, zoals Camping Les Rives du Lac, Camping Le Moulin de Paulhiac en Camping Les Sablons. Als je gaat kamperen aan het water is het belangrijk om op een aantal dingen te letten, zoals de waterkwaliteit, muggenspray en voldoende schaduw. Met deze tips kun je optimaal genieten van je vakantie aan het water in Frankrijk.