Camping aan zee Noord Frankrijk

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming waar je kunt genieten van zon, zee en strand, dan is een camping aan zee in Noord Frankrijk een goede keuze. Noord Frankrijk heeft een lange kustlijn met prachtige stranden en gezellige badplaatsen. Er zijn tal van campings te vinden die direct aan zee liggen of op loopafstand van het strand. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden voor een camping aan zee in Noord Frankrijk.

Waarom kiezen voor een camping aan zee in Noord Frankrijk?

Noord Frankrijk is een populaire vakantiebestemming vanwege de mooie stranden, de gezellige badplaatsen en de vele bezienswaardigheden. Een camping aan zee in Noord Frankrijk biedt de perfecte combinatie van ontspanning en activiteiten. Je kunt heerlijk luieren op het strand, zwemmen in de zee of een wandeling maken langs de kust. Maar ook voor actievelingen is er genoeg te doen, zoals surfen, zeilen of kitesurfen. Daarnaast zijn er in de omgeving van de campings veel leuke uitstapjes te maken, zoals een bezoek aan een historische stad of een pretpark.

De mooiste campings aan zee in Noord Frankrijk

Er zijn veel campings te vinden aan de kust van Noord Frankrijk. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste campings aan zee:

Camping Les Dunes in Gravelines

Camping Les Dunes ligt direct aan het strand van Gravelines, een gezellige badplaats in Noord Frankrijk. De camping heeft ruime staanplaatsen en verhuurt ook stacaravans en chalets. Op de camping zijn verschillende faciliteiten, zoals een zwembad, een speeltuin en een restaurant. In de omgeving kun je mooie wandelingen maken langs de kust of een bezoek brengen aan de historische stad Calais.

Camping Le Phare in Leucate

Camping Le Phare ligt op loopafstand van het strand van Leucate, een populaire badplaats aan de Middellandse Zee. De camping heeft ruime staanplaatsen en verhuurt ook stacaravans en chalets. Op de camping zijn verschillende faciliteiten, zoals een zwembad, een speeltuin en een restaurant. In de omgeving kun je mooie fietstochten maken langs de kust of een bezoek brengen aan het nabijgelegen natuurpark.

Camping Les Mouettes in Carantec

Camping Les Mouettes ligt direct aan het strand van Carantec, een pittoresk dorpje aan de noordkust van Bretagne. De camping heeft ruime staanplaatsen en verhuurt ook stacaravans en chalets. Op de camping zijn verschillende faciliteiten, zoals een zwembad, een speeltuin en een restaurant. In de omgeving kun je mooie wandelingen maken langs de kust of een bezoek brengen aan het nabijgelegen kasteel van Taureau.

Activiteiten bij een camping aan zee in Noord Frankrijk

Bij een camping aan zee in Noord Frankrijk hoef je je niet te vervelen. Hieronder vind je een overzicht van de leukste activiteiten:

Strand

Natuurlijk is het strand de belangrijkste attractie bij een camping aan zee in Noord Frankrijk. Je kunt er heerlijk zonnen, zwemmen, surfen of kitesurfen. De stranden zijn over het algemeen breed en schoon, en er zijn vaak strandtentjes waar je iets kunt eten of drinken.

Wandelen en fietsen

Langs de kust van Noord Frankrijk zijn mooie wandel- en fietsroutes uitgezet. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken langs de kliffen van Cap Blanc-Nez of Cap Gris-Nez, of een fietstocht maken door de duinen van de Côte d’Opale.

Bezienswaardigheden

In de omgeving van de campings zijn veel leuke bezienswaardigheden te vinden. Zo kun je een bezoek brengen aan de historische stad Calais, met zijn beroemde vuurtoren en het oorlogsmuseum. Of je kunt een dagje naar pretpark Bagatelle, dat vlakbij de kust ligt.

Conclusie

Een camping aan zee in Noord Frankrijk is een ideale vakantiebestemming voor wie houdt van zon, zee en strand. Er zijn tal van campings te vinden die direct aan zee liggen of op loopafstand van het strand. Je kunt er heerlijk ontspannen op het strand, zwemmen in de zee of een wandeling maken langs de kust. Maar ook voor actievelingen is er genoeg te doen, zoals surfen, zeilen of kitesurfen. Daarnaast zijn er in de omgeving van de campings veel leuke uitstapjes te maken, zoals een bezoek aan een historische stad of een pretpark. Kortom, een camping aan zee in Noord Frankrijk biedt voor ieder wat wils.