Camping boeken Frankrijk: Tips en informatie

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot indrukwekkende bergen en schilderachtige dorpjes. Een van de beste manieren om van Frankrijk te genieten is door te kamperen. Er zijn talloze campings in Frankrijk waar je uit kunt kiezen. In dit artikel geven we je tips en informatie over het boeken van een camping in Frankrijk.

Wanneer moet je een camping boeken in Frankrijk?

Als je van plan bent om in het hoogseizoen naar Frankrijk te gaan, is het verstandig om je camping ruim van tevoren te boeken. Het hoogseizoen loopt van half juli tot eind augustus. In deze periode zijn de meeste campings volgeboekt en is het lastig om nog een plekje te vinden. Als je in het laagseizoen gaat, kun je vaak nog wel op de bonnefooi een camping vinden. Het laagseizoen loopt van april tot half juli en van eind augustus tot oktober.

Welke soorten campings zijn er in Frankrijk?

Er zijn verschillende soorten campings in Frankrijk. Hieronder hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet:

 • Familiecampings: deze campings zijn gericht op gezinnen met kinderen. Ze hebben vaak veel faciliteiten, zoals zwembaden, speeltuinen en animatieprogramma’s.
 • Natuurcampings: deze campings liggen midden in de natuur en zijn ideaal voor rustzoekers en natuurliefhebbers.
 • Luxe campings: deze campings bieden veel luxe en comfort, zoals privé-sanitair, wellnessfaciliteiten en restaurants.
 • Campings aan zee: deze campings liggen direct aan zee en zijn ideaal voor een strandvakantie.

Waar moet je op letten bij het boeken van een camping in Frankrijk?

Als je een camping in Frankrijk gaat boeken, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet:

 • Locatie: bedenk van tevoren waar je naartoe wilt in Frankrijk en zoek een camping die daar in de buurt ligt.
 • Prijs: de prijzen van campings in Frankrijk kunnen sterk variëren. Bedenk van tevoren wat je budget is en zoek een camping die daarbij past.
 • Faciliteiten: bedenk welke faciliteiten je belangrijk vindt, zoals zwembaden, speeltuinen, restaurants en animatieprogramma’s.
 • Grootte: bedenk of je liever op een grote of kleine camping verblijft. Grote campings hebben vaak meer faciliteiten, maar zijn ook drukker.
 • Beoordelingen: lees beoordelingen van andere kampeerders om een idee te krijgen van de kwaliteit van de camping.

Hoe kun je een camping in Frankrijk boeken?

Er zijn verschillende manieren om een camping in Frankrijk te boeken. Hieronder hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet:

 • Reisorganisaties: veel reisorganisaties bieden kampeervakanties naar Frankrijk aan. Je kunt bijvoorbeeld een compleet pakket boeken, inclusief vervoer en verblijf.
 • Campingwebsites: er zijn talloze websites waarop je campings in Frankrijk kunt zoeken en boeken. Bekende websites zijn bijvoorbeeld Eurocampings en ANWB Camping.
 • Direct bij de camping: je kunt ook direct bij de camping boeken. Vaak kun je dan kiezen uit verschillende accommodaties, zoals tenten, caravans en stacaravans.

Wat zijn de kosten van een camping in Frankrijk?

De kosten van een camping in Frankrijk kunnen sterk variëren. Het hangt onder andere af van de locatie, de grootte van de camping en de faciliteiten. Gemiddeld betaal je voor een camping in Frankrijk tussen de €20 en €50 per nacht. Als je een compleet pakket boekt bij een reisorganisatie, ben je vaak duurder uit.

Conclusie

Als je van plan bent om te gaan kamperen in Frankrijk, is het verstandig om je camping ruim van tevoren te boeken als je in het hoogseizoen gaat. Bedenk van tevoren welke soort camping het beste bij jou past en waar je op moet letten bij het boeken. Er zijn verschillende manieren om een camping in Frankrijk te boeken, zoals via reisorganisaties en campingwebsites. De kosten van een camping in Frankrijk kunnen sterk variëren, afhankelijk van de locatie, grootte en faciliteiten.