Camping Frankrijk aan een meer

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, waaronder prachtige stranden, indrukwekkende bergen en schilderachtige dorpjes. Maar wat als je op zoek bent naar een camping in Frankrijk aan een meer? In dit artikel bespreken we de beste campings in Frankrijk aan een meer en wat je kunt verwachten van een vakantie op deze campings.

Waarom kiezen voor een camping aan een meer?

Een camping aan een meer biedt vele voordelen. Zo kun je genieten van de rust en de natuurlijke omgeving. Daarnaast zijn er vaak veel activiteiten te doen op en rondom het meer, zoals zwemmen, vissen, kanoën en zeilen. Ook zijn er vaak mooie wandel- en fietsroutes in de buurt van het meer. Een camping aan een meer is dus de perfecte bestemming voor een ontspannen en actieve vakantie.

De beste campings in Frankrijk aan een meer

1. Camping Les Fontaines – Annecy

Camping Les Fontaines ligt aan het prachtige meer van Annecy, in de Franse Alpen. Het meer is bekend om zijn heldere water en is perfect om te zwemmen, kanoën en zeilen. De camping heeft ruime staanplaatsen en luxe stacaravans en chalets. Er zijn veel faciliteiten op de camping, zoals een zwembad, speeltuin, restaurant en animatieprogramma. Ook kun je fietsen huren om de omgeving te verkennen.

2. Camping Le Lac – Saint Vincent Les Forts

Camping Le Lac ligt aan het meer van Serre-Ponçon, in de Hautes-Alpes. Het meer is omringd door bergen en biedt prachtige uitzichten. Op de camping zijn er staanplaatsen en stacaravans te huur. Er is een zwembad, speeltuin en animatieprogramma voor kinderen. Ook kun je op het meer kanoën, zeilen en windsurfen. In de omgeving zijn er veel wandel- en fietsroutes.

3. Camping Les Rives du Lac – Veynes

Camping Les Rives du Lac ligt aan het meer van Veynes, in de Hautes-Alpes. Het meer is omringd door bossen en bergen en biedt veel rust en natuur. Op de camping zijn er staanplaatsen en stacaravans te huur. Er is een zwembad, speeltuin en animatieprogramma voor kinderen. Ook kun je op het meer kanoën, vissen en zwemmen. In de omgeving zijn er veel wandel- en fietsroutes.

Wat kun je verwachten van een vakantie op een camping aan een meer?

Een vakantie op een camping aan een meer biedt veel mogelijkheden. Je kunt genieten van de rust en de natuurlijke omgeving. Ook zijn er vaak veel activiteiten te doen op en rondom het meer. Zo kun je zwemmen, vissen, kanoën en zeilen. Ook zijn er vaak mooie wandel- en fietsroutes in de buurt van het meer. Op de camping zelf zijn er vaak veel faciliteiten, zoals een zwembad, speeltuin, restaurant en animatieprogramma. Een vakantie op een camping aan een meer is dus de perfecte bestemming voor een ontspannen en actieve vakantie.

Conclusie

Een camping in Frankrijk aan een meer biedt vele voordelen. Zo kun je genieten van de rust en de natuurlijke omgeving. Daarnaast zijn er vaak veel activiteiten te doen op en rondom het meer, zoals zwemmen, vissen, kanoën en zeilen. Ook zijn er vaak mooie wandel- en fietsroutes in de buurt van het meer. Op de camping zelf zijn er vaak veel faciliteiten, zoals een zwembad, speeltuin, restaurant en animatieprogramma. Een vakantie op een camping aan een meer is dus de perfecte bestemming voor een ontspannen en actieve vakantie.