Camping Frankrijk aan meer of rivier

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, waaronder prachtige natuur, heerlijk eten en drinken en een rijke cultuur. Een van de populairste manieren om van Frankrijk te genieten is door te kamperen. Er zijn talloze campings in Frankrijk te vinden, maar een camping aan een meer of rivier is voor veel mensen de ideale vakantiebestemming. In dit artikel lees je alles over kamperen op een camping in Frankrijk aan een meer of rivier.

Waarom kiezen voor een camping aan een meer of rivier?

Een camping aan een meer of rivier heeft veel voordelen. Ten eerste is het een ideale plek om te zwemmen. Vooral in de zomer kan het erg warm worden in Frankrijk en dan is het heerlijk om af te koelen in het water. Daarnaast biedt een meer of rivier ook veel mogelijkheden voor watersporten, zoals kanoën, zeilen en windsurfen. Ook vissen is vaak mogelijk op campings aan een meer of rivier.

Een ander voordeel van een camping aan een meer of rivier is de prachtige natuur. Je kunt genieten van het uitzicht op het water en de omringende natuur. Vaak zijn er ook mooie wandel- en fietsroutes in de buurt van de camping te vinden.

Tot slot biedt een camping aan een meer of rivier ook veel mogelijkheden voor kinderen. Ze kunnen lekker spelen in het water en op het strand, maar ook deelnemen aan activiteiten die door de camping worden georganiseerd.

Populaire campings aan een meer of rivier in Frankrijk

Er zijn veel campings in Frankrijk te vinden die aan een meer of rivier liggen. Hieronder vind je een aantal populaire campings:

Camping Les Sablons

Camping Les Sablons ligt aan de Middellandse Zee in de Languedoc-Roussillon. De camping heeft een eigen strand en biedt veel mogelijkheden voor watersporten, zoals windsurfen en kitesurfen. Ook is er een groot zwembadcomplex met glijbanen en een kinderbad. Voor kinderen worden er veel activiteiten georganiseerd, zoals knutselen en sporttoernooien.

Camping Le Lac des Rêves

Camping Le Lac des Rêves ligt in de buurt van Montpellier en heeft een eigen meer. Op het meer kun je kanoën, vissen en waterfietsen. Ook is er een groot zwembadcomplex met glijbanen en een kinderbad. Voor kinderen worden er veel activiteiten georganiseerd, zoals speurtochten en sporttoernooien.

Camping Le Moulin de Paulhiac

Camping Le Moulin de Paulhiac ligt in de Dordogne en heeft een eigen rivier. Op de rivier kun je kanoën en vissen. Ook is er een groot zwembadcomplex met glijbanen en een kinderbad. Voor kinderen worden er veel activiteiten georganiseerd, zoals knutselen en sporttoernooien.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een camping aan een meer of rivier?

Bij het kiezen van een camping aan een meer of rivier zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder vind je een aantal tips:

Locatie

Kies een camping die goed bereikbaar is en in de buurt van leuke bezienswaardigheden en activiteiten ligt. Zo kun je ook buiten de camping genieten van de omgeving.

Faciliteiten

Kijk goed naar de faciliteiten die de camping biedt. Is er bijvoorbeeld een zwembad en/of een strand? Zijn er mogelijkheden voor watersporten? Worden er activiteiten georganiseerd voor kinderen?

Grootte van de camping

Bedenk van tevoren of je op een grote of kleine camping wilt verblijven. Een grote camping biedt vaak meer faciliteiten en activiteiten, maar kan ook drukker zijn. Een kleine camping biedt meer rust en privacy, maar heeft vaak minder faciliteiten.

Prijs

Bedenk van tevoren hoeveel je wilt uitgeven aan de camping. Een camping aan een meer of rivier kan duurder zijn dan een camping zonder water in de buurt. Houd ook rekening met eventuele extra kosten, zoals toeristenbelasting en kosten voor activiteiten.

Conclusie

Een camping in Frankrijk aan een meer of rivier is een ideale vakantiebestemming voor mensen die willen genieten van de natuur en het water. Er zijn talloze campings te vinden die aan deze criteria voldoen. Let bij het kiezen van een camping goed op de locatie, faciliteiten, grootte en prijs. Zo kun je een camping vinden die perfect bij jouw wensen en budget past.