Camping Frankrijk Kleine Kinderen: Tips voor een geslaagde vakantie

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor gezinnen met kleine kinderen. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot indrukwekkende bergen en schilderachtige dorpjes. Een campingvakantie in Frankrijk is dan ook een uitstekende keuze voor gezinnen met jonge kinderen. In dit artikel geven we tips voor een geslaagde campingvakantie in Frankrijk met kleine kinderen.

Kies de juiste camping

Als je met kleine kinderen op vakantie gaat, is het belangrijk om een camping te kiezen die geschikt is voor gezinnen. Kijk bijvoorbeeld naar de faciliteiten die de camping biedt, zoals een zwembad, speeltuin en animatieprogramma. Ook de grootte van de camping is belangrijk. Een kleine camping kan meer rust bieden, terwijl een grote camping meer faciliteiten heeft. Daarnaast is het handig om te kijken naar de afstand tot het strand of andere bezienswaardigheden.

Kies de juiste accommodatie

Naast de camping zelf is ook de accommodatie belangrijk. Kies bijvoorbeeld voor een stacaravan of bungalowtent met een eigen keuken en badkamer. Zo hoef je niet steeds met kleine kinderen naar het sanitairgebouw te lopen. Ook is het handig om te kiezen voor een accommodatie met een eigen terras of veranda, zodat je ’s avonds nog lekker buiten kunt zitten terwijl de kinderen slapen.

Neem voldoende spullen mee

Als je met kleine kinderen op vakantie gaat, heb je vaak meer spullen nodig dan wanneer je alleen met volwassenen reist. Zorg dus dat je voldoende spullen meeneemt, zoals luiers, babyvoeding, speelgoed en zwemkleding. Ook is het handig om een buggy of draagzak mee te nemen, zodat je kleine kinderen makkelijk kunt vervoeren.

Plan activiteiten in de buurt

Frankrijk heeft veel te bieden voor gezinnen met kleine kinderen. Plan daarom van tevoren welke activiteiten je wilt doen in de buurt van de camping. Denk bijvoorbeeld aan een dagje naar het strand, een bezoek aan een pretpark of dierentuin, of een wandeling in de natuur. Zo voorkom je dat je ter plaatse nog van alles moet uitzoeken en kun je optimaal genieten van je vakantie.

Houd rekening met het weer

Het weer in Frankrijk kan sterk verschillen per regio en seizoen. Houd hier rekening mee bij het plannen van je vakantie. Zo kun je bijvoorbeeld beter in het voor- of najaar naar het zuiden van Frankrijk gaan, omdat het daar in de zomer erg warm kan zijn. Ook is het handig om bij slecht weer activiteiten te plannen die binnen kunnen plaatsvinden, zoals een bezoek aan een museum of overdekt zwembad.

Maak gebruik van de faciliteiten op de camping

Veel campings in Frankrijk bieden faciliteiten speciaal voor gezinnen met kleine kinderen. Maak hier gebruik van, bijvoorbeeld door deel te nemen aan het animatieprogramma of door samen te spelen in de speeltuin. Ook kun je vaak fietsen huren op de camping, zodat je samen met je kinderen de omgeving kunt verkennen.

Neem de tijd om te ontspannen

Een vakantie met kleine kinderen kan vermoeiend zijn. Neem daarom de tijd om te ontspannen en te genieten van de rust en de natuur om je heen. Plan bijvoorbeeld een dagje op de camping waarop je niets hoeft te doen en lekker kunt luieren in de zon. Zo kom je helemaal tot rust en kun je optimaal genieten van je vakantie in Frankrijk.

Conclusie

Een campingvakantie in Frankrijk met kleine kinderen kan een geweldige ervaring zijn. Door de juiste camping en accommodatie te kiezen, voldoende spullen mee te nemen en activiteiten te plannen in de buurt, kun je optimaal genieten van je vakantie. Houd daarbij wel rekening met het weer en neem de tijd om te ontspannen. Zo wordt je vakantie in Frankrijk met kleine kinderen een onvergetelijke ervaring.