Camping Midden Frankrijk Kindvriendelijk

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming waar je kunt genieten van de natuur, rust en ruimte, dan is een camping in Midden Frankrijk een goede optie. Maar als je met kinderen op vakantie gaat, dan wil je natuurlijk ook dat de camping kindvriendelijk is. In dit artikel lees je alles over de beste campings in Midden Frankrijk die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen.

Wat maakt een camping kindvriendelijk?

Voordat we de beste campings in Midden Frankrijk bespreken, is het goed om te weten wat een camping kindvriendelijk maakt. Hieronder vind je een aantal belangrijke kenmerken:

  • Veilige speelgelegenheid voor kinderen
  • Animatieprogramma voor kinderen
  • Kindvriendelijke faciliteiten, zoals een kinderzwembad en speeltuin
  • Mogelijkheid om kinderbedjes en kinderstoelen te huren
  • Gelegenheid om met andere gezinnen in contact te komen

Als een camping aan deze kenmerken voldoet, dan kun je er vanuit gaan dat het een kindvriendelijke camping is.

De beste campings in Midden Frankrijk voor gezinnen met kinderen

Nu je weet waar een kindvriendelijke camping aan moet voldoen, is het tijd om de beste campings in Midden Frankrijk voor gezinnen met kinderen te bespreken. Hieronder vind je een overzicht van de top 5 campings:

1. Camping Le Château de Rochetaillee

Camping Le Château de Rochetaillee is gelegen in de Auvergne en is een ideale camping voor gezinnen met kinderen. De camping beschikt over een groot zwembad met glijbanen en een apart kinderbad. Daarnaast is er een speeltuin en een animatieprogramma voor kinderen van alle leeftijden. Ook kun je op de camping fietsen huren om de omgeving te verkennen.

2. Camping Les 3 Lacs du Soleil

Camping Les 3 Lacs du Soleil is gelegen in de Rhône-Alpes en is een echte familiecamping. De camping beschikt over een groot zwemparadijs met glijbanen en een apart kinderbad. Daarnaast is er een speeltuin en een animatieprogramma voor kinderen van alle leeftijden. Ook kun je op de camping fietsen huren om de omgeving te verkennen.

3. Camping Le Moulin de Serre

Camping Le Moulin de Serre is gelegen in de Limousin en is een rustige camping met veel groen. De camping beschikt over een zwembad en een apart kinderbad. Daarnaast is er een speeltuin en een animatieprogramma voor kinderen van alle leeftijden. Ook kun je op de camping fietsen huren om de omgeving te verkennen.

4. Camping Le Clos de la Chaume

Camping Le Clos de la Chaume is gelegen in de Vogezen en is een ideale camping voor gezinnen met kinderen. De camping beschikt over een groot zwembad met glijbanen en een apart kinderbad. Daarnaast is er een speeltuin en een animatieprogramma voor kinderen van alle leeftijden. Ook kun je op de camping fietsen huren om de omgeving te verkennen.

5. Camping Le Moulin de Paulhiac

Camping Le Moulin de Paulhiac is gelegen in de Dordogne en is een echte familiecamping. De camping beschikt over een groot zwembad met glijbanen en een apart kinderbad. Daarnaast is er een speeltuin en een animatieprogramma voor kinderen van alle leeftijden. Ook kun je op de camping fietsen huren om de omgeving te verkennen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een kindvriendelijke camping in Midden Frankrijk, dan zijn er genoeg opties. De campings die we hierboven hebben besproken, voldoen allemaal aan de belangrijkste kenmerken van een kindvriendelijke camping. Of je nu op zoek bent naar een rustige camping of een camping met veel faciliteiten, er is voor ieder wat wils. Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad en kun je nu een weloverwogen keuze maken voor jouw volgende vakantie in Midden Frankrijk.