Campingkaart Frankrijk: alles wat je moet weten

Als je van plan bent om te gaan kamperen in Frankrijk, dan is het handig om een campingkaart aan te schaffen. Maar wat is een campingkaart precies en waarom heb je deze nodig? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de campingkaart Frankrijk.

Wat is een campingkaart?

Een campingkaart is een kaart die je nodig hebt om te kunnen kamperen op campings in Frankrijk. Deze kaart wordt ook wel de Camping Card International (CCI) genoemd en is een internationaal erkende kaart die in veel Europese landen geldig is.

De campingkaart is bedoeld om de veiligheid op campings te waarborgen en om fraude te voorkomen. Op de kaart staan namelijk persoonlijke gegevens van de kampeerder, zoals naam, adres en geboortedatum. Daarnaast staat er ook informatie op over de kampeermiddelen die je gebruikt, zoals het type tent of caravan.

Waarom heb je een campingkaart nodig?

De campingkaart is verplicht op veel campings in Frankrijk. Zonder deze kaart kun je niet kamperen op deze campings. Het is dus belangrijk om de campingkaart van tevoren aan te schaffen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Daarnaast biedt de campingkaart ook voordelen. Zo krijg je bij sommige campings korting op de overnachtingsprijs als je in het bezit bent van een campingkaart. Ook kun je met de kaart gebruik maken van bepaalde faciliteiten op de camping, zoals het zwembad of de tennisbaan.

Hoe kun je een campingkaart aanschaffen?

Er zijn verschillende manieren om een campingkaart aan te schaffen. Zo kun je de kaart online bestellen via de website van de ANWB of de ACSI. Ook kun je de kaart kopen bij de receptie van de camping waar je verblijft.

Als je de kaart online bestelt, dan kun je deze thuis laten bezorgen of ophalen bij een van de verkooppunten. Houd er wel rekening mee dat het enkele dagen kan duren voordat je de kaart in huis hebt.

Wat zijn de kosten van een campingkaart?

De kosten van een campingkaart verschillen per aanbieder. Zo betaal je bij de ANWB € 14,95 voor een kaart die een jaar geldig is. Bij de ACSI betaal je € 17,95 voor een kaart die twee jaar geldig is.

Het is belangrijk om te weten dat de campingkaart persoonsgebonden is. Dit betekent dat je voor iedere persoon die gaat kamperen een aparte kaart nodig hebt. Als je met het hele gezin gaat kamperen, dan moet je dus voor iedereen een aparte kaart aanschaffen.

Waar is de campingkaart geldig?

De campingkaart is geldig op meer dan 10.000 campings in Europa, waaronder veel campings in Frankrijk. Op de website van de ANWB en de ACSI kun je een overzicht vinden van alle campings waar de kaart geldig is.

Het is belangrijk om te weten dat de campingkaart niet op alle campings verplicht is. Sommige campings accepteren ook andere kampeerkaarten, zoals de Camping Key Europe of de ADAC Camping Card. Het is daarom verstandig om van tevoren te informeren welke kaart je nodig hebt voor de camping waar je wilt verblijven.

Conclusie

Als je gaat kamperen in Frankrijk, dan is het verstandig om een campingkaart aan te schaffen. Deze kaart is verplicht op veel campings en biedt daarnaast ook voordelen, zoals korting op de overnachtingsprijs en gebruik van faciliteiten op de camping. Je kunt de campingkaart online bestellen of kopen bij de receptie van de camping waar je verblijft. Houd er wel rekening mee dat de kaart persoonsgebonden is en dat je voor iedere persoon een aparte kaart nodig hebt.