Campings Frankrijk: De ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land staat bekend om zijn prachtige natuur, rijke cultuur en heerlijke keuken. Een van de beste manieren om van al deze aspecten te genieten, is door te kamperen op een van de vele campings in Frankrijk. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten campings in Frankrijk, de beste regio’s om te kamperen en enkele tips voor een geslaagde kampeervakantie.

Soorten campings in Frankrijk

Frankrijk heeft een breed scala aan campings, van kleine familiecampings tot grote vakantieparken. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten campings in Frankrijk:

 • Natuurcampings: Deze campings zijn gelegen in de natuur en bieden vaak ruime kampeerplaatsen. Ze zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte.
 • Familiecampings: Deze campings zijn gericht op gezinnen met kinderen en bieden vaak veel faciliteiten, zoals zwembaden, speeltuinen en animatieprogramma’s.
 • Luxe campings: Deze campings bieden vaak luxe accommodaties, zoals stacaravans en glampingtenten. Ze zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar comfort en luxe tijdens hun kampeervakantie.
 • Stadscampings: Deze campings zijn gelegen in of nabij steden en bieden vaak goede verbindingen met het openbaar vervoer. Ze zijn ideaal voor mensen die de stad willen verkennen tijdens hun vakantie.

Regio’s om te kamperen in Frankrijk

Frankrijk heeft veel mooie regio’s om te kamperen. Hieronder vindt u een overzicht van enkele populaire regio’s:

 • Provence: Deze regio staat bekend om zijn prachtige lavendelvelden, pittoreske dorpjes en heerlijke wijnen. Het is een ideale regio voor natuurliefhebbers en cultuurliefhebbers.
 • Côte d’Azur: Deze regio staat bekend om zijn prachtige stranden, azuurblauwe zee en mondaine badplaatsen. Het is een ideale regio voor zonaanbidders en watersportliefhebbers.
 • Bretagne: Deze regio staat bekend om zijn ruige kustlijn, pittoreske vissersdorpjes en heerlijke zeevruchten. Het is een ideale regio voor natuurliefhebbers en culinaire liefhebbers.
 • Normandië: Deze regio staat bekend om zijn indrukwekkende D-day stranden, middeleeuwse stadjes en heerlijke cider. Het is een ideale regio voor geschiedenisliefhebbers en culinaire liefhebbers.

Tips voor een geslaagde kampeervakantie in Frankrijk

Om optimaal te genieten van uw kampeervakantie in Frankrijk, hebben we enkele tips voor u op een rijtje gezet:

 • Boek op tijd: Frankrijk is een populaire vakantiebestemming en de campings kunnen snel volgeboekt zijn. Boek daarom op tijd om teleurstellingen te voorkomen.
 • Neem voldoende warme kleding mee: Ook in de zomer kan het ’s avonds afkoelen in Frankrijk. Neem daarom voldoende warme kleding mee, zoals truien en vesten.
 • Maak gebruik van lokale markten: Frankrijk staat bekend om zijn heerlijke streekproducten. Maak daarom gebruik van lokale markten om verse producten te kopen en te genieten van de Franse keuken.
 • Verdiep u in de lokale cultuur: Frankrijk heeft een rijke cultuur en geschiedenis. Verdiep u daarom in de lokale cultuur en bezoek bijvoorbeeld een museum of historisch monument.
 • Neem voldoende tijd: Frankrijk heeft veel te bieden en het is daarom aan te raden om voldoende tijd te nemen om alles te ontdekken. Plan daarom niet te veel activiteiten op een dag en neem de tijd om te genieten van de omgeving.

Conclusie

Frankrijk is een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers en cultuurliefhebbers. Kamperen op een van de vele campings in Frankrijk is een geweldige manier om van al het moois dat het land te bieden heeft te genieten. Of u nu op zoek bent naar rust en stilte of juist naar comfort en luxe, er is altijd een camping die bij u past. Vergeet niet om voldoende tijd te nemen om alles te ontdekken en te genieten van de Franse keuken en cultuur. Bonnes vacances!