Dichtbij vakantie Frankrijk: ontdek de mooiste plekjes vlakbij de grens

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land staat bekend om zijn prachtige natuur, rijke cultuur en heerlijke keuken. Maar wist je dat je ook dichtbij de grens al kunt genieten van al het moois dat Frankrijk te bieden heeft? In dit artikel nemen we je mee naar de mooiste plekjes voor een dichtbij vakantie Frankrijk.

1. De Elzas

De Elzas is een prachtige regio in het noordoosten van Frankrijk, vlakbij de grens met Duitsland. De streek staat bekend om zijn pittoreske dorpjes, glooiende wijngaarden en heerlijke wijnen. Breng een bezoek aan de charmante stadjes Colmar en Straatsburg, waar je kunt genieten van de lokale specialiteiten als flammkuchen en choucroute. Ook kun je in de Elzas prachtige wandelingen maken door de Vogezen of een bezoek brengen aan het kasteel van Haut-Koenigsbourg.

2. Normandië

Normandië is een regio in het noordwesten van Frankrijk, bekend om zijn ruige kustlijn, indrukwekkende kliffen en historische bezienswaardigheden. Bezoek de beroemde invasiestranden uit de Tweede Wereldoorlog, zoals Omaha Beach en Utah Beach, en breng een bezoek aan de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats in Colleville-sur-Mer. Ook kun je in Normandië prachtige wandelingen maken langs de kliffen van Étretat of genieten van de lokale specialiteiten als camembert en cider.

3. De Ardennen

De Ardennen is een prachtige regio in het oosten van België, maar strekt zich ook uit tot in Frankrijk. Het gebied staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, ruige rivieren en pittoreske dorpjes. Breng een bezoek aan het middeleeuwse stadje Dinant, waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht vanaf de citadel. Ook kun je in de Ardennen prachtige wandelingen maken langs de rivier de Ourthe of een bezoek brengen aan de grotten van Han.

4. De Côte d’Opale

De Côte d’Opale is een prachtige kuststrook in het noorden van Frankrijk, vlakbij de grens met België. De streek staat bekend om zijn brede stranden, ruige kliffen en charmante vissersdorpjes. Breng een bezoek aan het pittoreske Wissant, waar je kunt genieten van de lokale specialiteit ‘moules-frites’ op een terrasje aan het strand. Ook kun je in de Côte d’Opale prachtige wandelingen maken langs de kliffen van Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez.

5. De Champagne

De Champagne is een prachtige regio in het noordoosten van Frankrijk, bekend om zijn sprankelende wijnen en glooiende heuvels. Breng een bezoek aan de stad Reims, waar je de beroemde kathedraal kunt bewonderen en een rondleiding kunt krijgen in een van de vele champagnehuizen. Ook kun je in de Champagne prachtige wandelingen maken door de wijngaarden en genieten van het uitzicht over de vallei.

6. De Vogezen

De Vogezen is een prachtig berggebied in het oosten van Frankrijk, vlakbij de grens met Duitsland. Het gebied staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, kristalheldere meren en pittoreske dorpjes. Breng een bezoek aan het charmante stadje Colmar, waar je kunt genieten van de lokale specialiteit ’tarte flambée’ op een gezellig terrasje. Ook kun je in de Vogezen prachtige wandelingen maken langs de meren van Gérardmer en Longemer.

7. De Loirevallei

De Loirevallei is een prachtige regio in het midden van Frankrijk, bekend om zijn imposante kastelen, glooiende wijngaarden en charmante stadjes. Breng een bezoek aan het beroemde kasteel van Chambord, dat bekend staat om zijn indrukwekkende architectuur en uitgestrekte tuinen. Ook kun je in de Loirevallei prachtige fietstochten maken langs de rivier de Loire en genieten van de lokale specialiteiten als geitenkaas en wijn.

Conclusie

Frankrijk heeft zoveel moois te bieden, ook dichtbij de grens. Of je nu houdt van wandelen, cultuur, natuur of lekker eten, er is voor ieder wat wils. De Elzas, Normandië, de Ardennen, de Côte d’Opale, de Champagne, de Vogezen en de Loirevallei zijn stuk voor stuk prachtige regio’s die zeker een bezoek waard zijn. Dus waar wacht je nog op? Boek snel je dichtbij vakantie Frankrijk en ontdek de mooiste plekjes vlakbij de grens.