Doortrekcamping Frankrijk: de ideale tussenstop op weg naar je vakantiebestemming

Frankrijk is al jarenlang een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot indrukwekkende bergen en sfeervolle steden. Veel vakantiegangers kiezen ervoor om met de auto naar Frankrijk te reizen. Een tussenstop op een doortrekcamping kan dan een goede optie zijn. In dit artikel lees je alles over doortrekcampings in Frankrijk.

Wat is een doortrekcamping?

Een doortrekcamping is een camping die speciaal is ingericht voor vakantiegangers die op doorreis zijn. Het is een ideale tussenstop voor mensen die met de auto op vakantie gaan en een lange reis voor de boeg hebben. Doortrekcampings zijn vaak gelegen langs de snelweg of op korte afstand daarvan. Hierdoor hoef je niet ver van de route af te wijken om te overnachten.

Voordelen van een doortrekcamping

Een doortrekcamping heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere overnachtingsmogelijkheden. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Doortrekcampings zijn vaak goedkoper dan hotels langs de snelweg.
  • Je kunt op een doortrekcamping overnachten in je eigen tent, caravan of camper.
  • Doortrekcampings zijn vaak gelegen op mooie locaties, bijvoorbeeld aan een meer of in een bosrijke omgeving.
  • Je kunt op een doortrekcamping gebruik maken van verschillende faciliteiten, zoals een zwembad, speeltuin en restaurant.
  • Doortrekcampings zijn vaak 24 uur per dag geopend, waardoor je op elk moment van de dag kunt aankomen en vertrekken.

Doortrekcampings in Frankrijk

Frankrijk heeft een groot aantal doortrekcampings. Deze campings zijn vaak gelegen langs de snelweg of op korte afstand daarvan. Hierdoor hoef je niet ver van de route af te wijken om te overnachten. Doortrekcampings in Frankrijk zijn over het algemeen goedkoop en bieden goede faciliteiten. Hieronder hebben we een aantal populaire doortrekcampings in Frankrijk voor je op een rijtje gezet:

Camping Le Moulin de David

Camping Le Moulin de David is gelegen in de Dordogne, op ongeveer 10 minuten rijden van de snelweg A20. De camping is gelegen aan een rivier en heeft een zwembad, speeltuin en restaurant. Je kunt op deze camping overnachten in je eigen tent, caravan of camper. De camping is geopend van april tot en met september.

Camping Les Gorges du Loup

Camping Les Gorges du Loup is gelegen in de Provence, op ongeveer 20 minuten rijden van de snelweg A8. De camping is gelegen aan een rivier en heeft een zwembad, speeltuin en restaurant. Je kunt op deze camping overnachten in je eigen tent, caravan of camper. De camping is geopend van april tot en met september.

Camping Le Clos du Lac

Camping Le Clos du Lac is gelegen in de Alpen, op ongeveer 10 minuten rijden van de snelweg A43. De camping is gelegen aan een meer en heeft een zwembad, speeltuin en restaurant. Je kunt op deze camping overnachten in je eigen tent, caravan of camper. De camping is geopend van april tot en met september.

Conclusie

Een doortrekcamping in Frankrijk is een ideale tussenstop op weg naar je vakantiebestemming. Doortrekcampings zijn vaak goedkoper dan hotels langs de snelweg en bieden goede faciliteiten. Frankrijk heeft een groot aantal doortrekcampings, die vaak gelegen zijn op mooie locaties. Hierdoor kun je tijdens je reis alvast genieten van al het moois dat Frankrijk te bieden heeft.