Frankrijk huizen huren: de ideale manier om te genieten van het Franse leven

Frankrijk is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijke keuken en een adembenemend landschap. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen ervoor kiezen om een huis te huren in Frankrijk. Of je nu op zoek bent naar een vakantiehuisje voor een paar weken of een langere periode wilt verblijven in dit mooie land, er zijn tal van mogelijkheden om een geschikt huis te vinden.

Waarom een huis huren in Frankrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een huis te huren in Frankrijk. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Je kunt genieten van het Franse leven zonder dat je vastzit aan een hypotheek of de verantwoordelijkheid van het bezitten van een huis.
 • Je hebt de vrijheid om te kiezen waar je wilt verblijven en voor hoe lang.
 • Je kunt ervoor kiezen om in een afgelegen gebied te verblijven of juist in een bruisende stad.
 • Je kunt de Franse cultuur en keuken ervaren op een manier die niet mogelijk is als je in een hotel verblijft.
 • Je kunt genieten van de prachtige natuur en het landschap van Frankrijk.

Waar moet je op letten bij het huren van een huis in Frankrijk?

Als je ervoor kiest om een huis te huren in Frankrijk, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet:

 • Zorg ervoor dat je een betrouwbare verhuurder kiest. Er zijn veel websites waarop huizen worden aangeboden, maar niet alle verhuurders zijn even betrouwbaar. Lees daarom altijd de recensies van andere huurders voordat je een huis boekt.
 • Controleer of het huis voldoet aan jouw wensen en eisen. Wil je bijvoorbeeld een zwembad of een grote tuin? Zorg ervoor dat je dit van tevoren duidelijk maakt aan de verhuurder.
 • Controleer de huurprijs en de bijkomende kosten. Vaak worden er naast de huurprijs nog extra kosten in rekening gebracht, zoals schoonmaakkosten of kosten voor het gebruik van gas, water en elektriciteit. Zorg ervoor dat je deze kosten van tevoren duidelijk hebt.
 • Controleer de locatie van het huis. Wil je bijvoorbeeld dicht bij het strand verblijven of juist in een rustige omgeving? Zorg ervoor dat je de locatie van het huis van tevoren goed bekijkt.
 • Controleer de beschikbaarheid van het huis. Vooral in het hoogseizoen kan het lastig zijn om een geschikt huis te vinden. Zorg er daarom voor dat je op tijd begint met zoeken.

Waar kun je huizen huren in Frankrijk?

Er zijn verschillende manieren om huizen te huren in Frankrijk. Hieronder hebben we de belangrijkste opties voor je op een rijtje gezet:

 • Via een verhuurwebsite. Er zijn tal van websites waarop huizen worden aangeboden in Frankrijk. Enkele bekende websites zijn Airbnb, HomeAway en Booking.com.
 • Via een verhuurmakelaar. Er zijn ook verhuurmakelaars die gespecialiseerd zijn in het verhuren van huizen in Frankrijk. Zij kunnen je helpen bij het vinden van een geschikt huis en het regelen van de huurovereenkomst.
 • Via een particuliere verhuurder. Het is ook mogelijk om een huis te huren van een particuliere verhuurder. Dit kan bijvoorbeeld via advertenties op websites als Marktplaats of via lokale kranten.

Wat zijn de kosten van het huren van een huis in Frankrijk?

De kosten van het huren van een huis in Frankrijk zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie van het huis, de grootte van het huis en de periode waarin je wilt verblijven. Over het algemeen geldt dat huizen in populaire gebieden duurder zijn dan huizen in minder populaire gebieden.

De huurprijs van een vakantiehuisje in Frankrijk begint bij ongeveer €300 per week. Voor een groter huis of een huis op een populaire locatie betaal je al snel €1000 of meer per week. Daarnaast worden er vaak nog extra kosten in rekening gebracht, zoals schoonmaakkosten en kosten voor het gebruik van gas, water en elektriciteit.

Conclusie

Het huren van een huis in Frankrijk is een ideale manier om te genieten van het Franse leven. Of je nu op zoek bent naar een vakantiehuisje voor een paar weken of een langere periode wilt verblijven in dit mooie land, er zijn tal van mogelijkheden om een geschikt huis te vinden. Zorg er wel voor dat je goed voorbereid op pad gaat en dat je de huurvoorwaarden goed controleert voordat je een huis boekt.