Frankrijk strand vakantie

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, waaronder prachtige stranden. Een strandvakantie in Frankrijk is dan ook een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de zon, zee en het strand. In dit artikel lees je alles over de beste stranden in Frankrijk en wat je kunt doen tijdens een strandvakantie.

De beste stranden in Frankrijk

Frankrijk heeft een kustlijn van meer dan 5500 kilometer, dus er zijn genoeg stranden om uit te kiezen. Hieronder vind je een overzicht van de beste stranden in Frankrijk:

1. Plage de Pampelonne

Plage de Pampelonne is een van de bekendste stranden van Frankrijk en ligt in de buurt van Saint-Tropez. Het strand is maar liefst vijf kilometer lang en heeft een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Het is een populaire bestemming voor beroemdheden en heeft veel restaurants en bars.

2. Plage de Palombaggia

Plage de Palombaggia is een van de mooiste stranden van Corsica en ligt in het zuiden van het eiland. Het strand heeft wit zand en kristalhelder water en wordt omringd door pijnbomen. Het is een geweldige plek om te zwemmen, zonnebaden en te genieten van de natuur.

3. Plage de l’Espiguette

Plage de l’Espiguette is een van de grootste stranden van Frankrijk en ligt in de buurt van Montpellier. Het strand is maar liefst tien kilometer lang en heeft duinen die wel 20 meter hoog zijn. Het is een geweldige plek om te wandelen, te zwemmen en te genieten van de natuur.

4. Plage de la Côte des Basques

Plage de la Côte des Basques is een van de beste surfstranden van Frankrijk en ligt in de buurt van Biarritz. Het strand heeft een prachtig uitzicht op de Pyreneeën en is een geweldige plek om te surfen, te zwemmen en te zonnebaden.

5. Plage de la Grande Conche

Plage de la Grande Conche is een van de mooiste stranden van de Atlantische kust en ligt in de buurt van Royan. Het strand heeft wit zand en helderblauw water en is een geweldige plek om te zwemmen, te zonnebaden en te genieten van de zonsondergang.

Wat te doen tijdens een strandvakantie in Frankrijk

Een strandvakantie in Frankrijk biedt veel meer dan alleen zonnebaden en zwemmen. Hieronder vind je een overzicht van activiteiten die je kunt doen tijdens een strandvakantie in Frankrijk:

1. Watersporten

Frankrijk heeft veel stranden waar je verschillende watersporten kunt beoefenen, zoals surfen, windsurfen, kitesurfen, zeilen en duiken. Vooral de Atlantische kust en de Middellandse Zee zijn populaire bestemmingen voor watersporters.

2. Wandelen en fietsen

Veel stranden in Frankrijk liggen in de buurt van prachtige natuurgebieden waar je kunt wandelen en fietsen. Zo kun je bijvoorbeeld wandelen in de duinen bij Plage de l’Espiguette of fietsen langs de kust van Bretagne.

3. Bezoek historische steden

Veel stranden in Frankrijk liggen in de buurt van historische steden, zoals Saint-Tropez, Biarritz en Nice. Deze steden hebben veel te bieden, zoals musea, kerken, kastelen en gezellige straatjes met winkels en restaurants.

4. Proef de lokale keuken

Frankrijk staat bekend om zijn heerlijke keuken en tijdens een strandvakantie kun je genieten van lokale specialiteiten, zoals oesters, mosselen, crêpes en kaas. Veel stranden hebben ook gezellige restaurants en bars waar je kunt genieten van een drankje en een hapje.

Conclusie

Een strandvakantie in Frankrijk is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de zon, zee en het strand. Frankrijk heeft veel prachtige stranden en biedt veel activiteiten, zoals watersporten, wandelen en fietsen, historische steden bezoeken en de lokale keuken proeven. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen of een actieve vakantie wilt, Frankrijk heeft voor ieder wat wils.