Frankrijk vakantie aan zee

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, waaronder prachtige stranden aan de kust. Een vakantie aan zee in Frankrijk is dan ook een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de zon, zee en het strand.

De mooiste stranden van Frankrijk

Frankrijk heeft een kustlijn van maar liefst 5500 kilometer, met talloze prachtige stranden. Hieronder vind je een aantal van de mooiste stranden van Frankrijk:

 • Plage de Pampelonne – Dit strand ligt in de buurt van Saint-Tropez en is een van de bekendste stranden van Frankrijk. Het is een lang zandstrand met helderblauw water en veel faciliteiten.
 • Plage de Palombaggia – Dit strand ligt op Corsica en wordt vaak genoemd als een van de mooiste stranden van Europa. Het heeft wit zand en turquoise water, omringd door rotsen en pijnbomen.
 • Plage de l’Espiguette – Dit strand ligt in de buurt van Montpellier en is een van de grootste stranden van Frankrijk. Het heeft fijn zand en duinen, en is populair bij windsurfers en kitesurfers.
 • Plage de la Côte des Basques – Dit strand ligt in Biarritz en is een van de bekendste surfstranden van Frankrijk. Het heeft een prachtig uitzicht op de kliffen en is populair bij zowel surfers als zonaanbidders.
 • Plage de la Grande Conche – Dit strand ligt in de buurt van Royan en is een van de langste stranden van Frankrijk. Het heeft fijn zand en is omringd door dennenbossen.

Activiteiten aan zee

Een vakantie aan zee in Frankrijk biedt veel mogelijkheden voor activiteiten. Hieronder vind je een aantal leuke activiteiten om te doen tijdens je vakantie aan zee:

 • Surfen – Frankrijk heeft veel surfstranden, waar je kunt leren surfen of je surfvaardigheden kunt verbeteren. Biarritz is een van de bekendste surfspots van Frankrijk.
 • Zeilen – De Franse kust biedt veel mogelijkheden om te zeilen. Er zijn veel jachthavens en zeilscholen waar je een boot kunt huren of lessen kunt nemen.
 • Wandelen – De kust van Frankrijk heeft veel mooie wandelroutes, bijvoorbeeld langs de kliffen of door de duinen. Er zijn ook veel natuurparken in de buurt van de kust.
 • Fietsen – Fietsen langs de kust is een geweldige manier om de omgeving te verkennen. Er zijn veel fietspaden en verhuurbedrijven waar je een fiets kunt huren.
 • Strandactiviteiten – Natuurlijk kun je ook gewoon genieten van het strand. Bouw een zandkasteel, speel beachvolleybal of ga snorkelen in het heldere water.

Populaire vakantiebestemmingen aan zee

Frankrijk heeft veel populaire vakantiebestemmingen aan zee. Hieronder vind je een aantal van de bekendste:

 • Côte d’Azur – De Côte d’Azur is een van de bekendste kustgebieden van Frankrijk. Het heeft prachtige stranden, luxe resorts en veel bezienswaardigheden, zoals Cannes en Nice.
 • Bretagne – Bretagne heeft een ruige kustlijn met veel kliffen en rotsen. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers.
 • Normandië – Normandië heeft een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden, zoals de D-Day stranden en de Mont Saint-Michel. Het heeft ook mooie stranden en veel mogelijkheden voor watersporten.
 • Île de Ré – Île de Ré is een klein eiland voor de kust van La Rochelle. Het heeft prachtige stranden, charmante dorpjes en veel fietspaden.
 • Cap Ferret – Cap Ferret is een schiereiland aan de Atlantische kust, in de buurt van Bordeaux. Het heeft mooie stranden, oesterkwekerijen en veel mogelijkheden om te zeilen.

Conclusie

Een vakantie aan zee in Frankrijk is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de prachtige kustlijn van het land. Er zijn veel mooie stranden, leuke activiteiten en populaire vakantiebestemmingen om uit te kiezen. Of je nu wilt surfen, zeilen, wandelen of gewoon wilt genieten van het strand, Frankrijk heeft voor ieder wat wils.