Franse sites: ontdek de beste websites uit Frankrijk

Frankrijk is een land met een rijke geschiedenis, cultuur en taal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er talloze Franse sites bestaan die de moeite waard zijn om te ontdekken. Of je nu op zoek bent naar informatie over de Franse keuken, de Franse taal wilt leren of gewoon geïnteresseerd bent in de Franse cultuur, er is voor ieder wat wils. In dit artikel zetten we de beste Franse sites voor je op een rijtje.

Franse culinaire sites

Frankrijk staat bekend om zijn heerlijke keuken en het is dan ook niet verwonderlijk dat er talloze Franse culinaire sites bestaan. Hieronder vind je een aantal van de beste Franse culinaire sites:

 • Marmiton: deze site is een van de meest populaire Franse culinaire sites en biedt duizenden recepten, kooktips en video’s.
 • 750g: deze site biedt niet alleen recepten, maar ook kookvideo’s, artikelen en een forum waar je vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen.
 • CuisineAZ: deze site biedt niet alleen recepten, maar ook artikelen over voeding, gezondheid en lifestyle.

Franse taalsites

Als je de Franse taal wilt leren of je kennis wilt verbeteren, zijn er talloze Franse taalsites die je kunnen helpen. Hieronder vind je een aantal van de beste Franse taalsites:

 • Duolingo: deze site biedt gratis lessen in de Franse taal en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
 • Babbel: deze site biedt betaalde lessen in de Franse taal en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
 • Le Point du FLE: deze site biedt gratis lessen in de Franse taal en is vooral gericht op grammatica en vocabulaire.

Franse cultuursites

Als je geïnteresseerd bent in de Franse cultuur, zijn er talloze Franse cultuursites die je kunt bezoeken. Hieronder vind je een aantal van de beste Franse cultuursites:

 • Le Louvre: deze site biedt informatie over het beroemde Louvre-museum in Parijs, inclusief tentoonstellingen, collecties en openingstijden.
 • Centre Pompidou: deze site biedt informatie over het Centre Pompidou in Parijs, een museum voor moderne kunst en cultuur.
 • France Culture: deze site biedt informatie over de Franse cultuur, inclusief nieuws, podcasts en radio-uitzendingen.

Franse nieuws- en informatiesites

Als je op zoek bent naar nieuws en informatie uit Frankrijk, zijn er talloze Franse nieuws- en informatiesites die je kunt bezoeken. Hieronder vind je een aantal van de beste Franse nieuws- en informatiesites:

 • Le Monde: deze site is een van de meest populaire Franse nieuws- en informatiesites en biedt nieuws, opinie en analyses over binnenlandse en internationale onderwerpen.
 • France 24: deze site biedt nieuws en informatie over Frankrijk en de wereld, inclusief video’s en live-uitzendingen.
 • Figaro: deze site biedt nieuws, opinie en analyses over binnenlandse en internationale onderwerpen, evenals informatie over cultuur, sport en lifestyle.

Franse reissites

Als je van plan bent om naar Frankrijk te reizen, zijn er talloze Franse reissites die je kunnen helpen bij het plannen van je reis. Hieronder vind je een aantal van de beste Franse reissites:

 • Office du Tourisme de Paris: deze site biedt informatie over Parijs, inclusief bezienswaardigheden, accommodaties en evenementen.
 • France Voyage: deze site biedt informatie over reizen door Frankrijk, inclusief bezienswaardigheden, accommodaties en activiteiten.
 • Le Routard: deze site biedt informatie over reizen door Frankrijk en andere Franstalige landen, inclusief bezienswaardigheden, accommodaties en activiteiten.

Conclusie

Frankrijk is een land met een rijke geschiedenis, cultuur en taal en er zijn talloze Franse sites die de moeite waard zijn om te ontdekken. Of je nu op zoek bent naar informatie over de Franse keuken, de Franse taal wilt leren of gewoon geïnteresseerd bent in de Franse cultuur, er is voor ieder wat wils. In dit artikel hebben we de beste Franse sites voor je op een rijtje gezet, zodat je gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt. Veel plezier met ontdekken!