Goedkope vakantie Frankrijk

Frankrijk is een prachtig land met een rijke geschiedenis, mooie steden, pittoreske dorpjes en een heerlijke keuken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land jaarlijks miljoenen toeristen trekt. Helaas staat Frankrijk ook bekend als een duur vakantieland. Maar wist je dat het ook mogelijk is om een goedkope vakantie in Frankrijk te hebben? In dit artikel geven we je tips en tricks om te besparen op je vakantie in Frankrijk.

Goedkope accommodatie

Een van de grootste kostenposten tijdens een vakantie is de accommodatie. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen op je verblijf in Frankrijk.

 • Kamperen: Frankrijk is een kampeerland bij uitstek. Er zijn talloze campings te vinden in alle prijsklassen. Kamperen is niet alleen goedkoop, maar ook een leuke manier om de natuur en het Franse buitenleven te ervaren.
 • Vakantiehuizen: Als je met een groep of familie reist, kan het huren van een vakantiehuis voordeliger zijn dan het boeken van meerdere hotelkamers. Er zijn veel websites waar je vakantiehuizen kunt vinden in Frankrijk, zoals Airbnb en HomeAway.
 • Hostels: Als je alleen reist of op zoek bent naar goedkope accommodatie in de stad, zijn hostels een goede optie. Er zijn veel hostels te vinden in de grote steden van Frankrijk, zoals Parijs, Lyon en Marseille.

Goedkoop reizen

Naast de accommodatie zijn de reiskosten ook een belangrijke factor in de totale kosten van je vakantie. Hieronder vind je enkele tips om te besparen op je reis naar Frankrijk.

 • Reis buiten het hoogseizoen: In het hoogseizoen zijn de prijzen van vliegtickets en treinkaartjes hoger dan in het laagseizoen. Door buiten het hoogseizoen te reizen, kun je veel geld besparen.
 • Boek op tijd: Hoe eerder je je reis boekt, hoe goedkoper de tickets zijn. Wacht dus niet te lang met het boeken van je vlucht of treinreis.
 • Reis met de bus: Als je niet bang bent voor een lange reistijd, kun je ook met de bus naar Frankrijk reizen. Dit is vaak goedkoper dan vliegen of met de trein reizen.

Goedkoop eten en drinken

Frankrijk staat bekend om zijn heerlijke keuken, maar helaas zijn de restaurants vaak duur. Hieronder vind je enkele tips om goedkoop te eten en drinken in Frankrijk.

 • Picknicken: In Frankrijk zijn er veel parken en pleinen waar je kunt picknicken. Koop wat lekkere broodjes, kaas en wijn bij de lokale supermarkt en geniet van een heerlijke lunch in de buitenlucht.
 • Menu du jour: Veel restaurants bieden een menu du jour aan, een dagmenu met een voor-, hoofd- en nagerecht voor een vaste prijs. Dit is vaak goedkoper dan à la carte bestellen.
 • Street food: In de grote steden van Frankrijk vind je veel street food kraampjes. Hier kun je voor een paar euro een lekkere maaltijd krijgen.

Goedkope activiteiten

Er zijn veel leuke activiteiten te doen in Frankrijk, maar sommige zijn erg duur. Hieronder vind je enkele tips om goedkoop te genieten van de Franse cultuur en natuur.

 • Gratis bezienswaardigheden: Er zijn veel bezienswaardigheden in Frankrijk die gratis te bezoeken zijn, zoals de Eiffeltoren in Parijs en de Notre-Dame in Straatsburg.
 • Wandelen: Frankrijk heeft prachtige natuur en wandelen is een goedkope manier om hiervan te genieten. Er zijn veel wandelroutes te vinden in de bergen en langs de kust.
 • Gratis festivals: In de zomer zijn er veel gratis festivals in Frankrijk, zoals het Fête de la Musique in Parijs en het Festival d’Avignon in Avignon.

Conclusie

Een goedkope vakantie in Frankrijk is zeker mogelijk. Door te besparen op de accommodatie, reiskosten, eten en drinken en activiteiten kun je veel geld besparen. Maar vergeet niet om ook te genieten van al het moois dat Frankrijk te bieden heeft. Bon voyage!