Goedkope vakantiehuisjes Frankrijk

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot indrukwekkende bergen en schilderachtige dorpjes. Een vakantie in Frankrijk kan echter behoorlijk prijzig zijn, vooral als je op zoek bent naar een comfortabel vakantiehuisje. Gelukkig zijn er ook goedkope vakantiehuisjes te vinden in Frankrijk. In dit artikel geven we je tips voor het vinden van goedkope vakantiehuisjes in Frankrijk.

1. Zoek buiten het hoogseizoen

Als je op zoek bent naar goedkope vakantiehuisjes in Frankrijk, is het verstandig om buiten het hoogseizoen te zoeken. In de zomermaanden zijn de prijzen van vakantiehuisjes vaak een stuk hoger dan in het voor- of naseizoen. Door buiten het hoogseizoen te boeken, kun je flink besparen op de kosten van je vakantiehuisje.

2. Kies voor een minder populaire regio

Frankrijk heeft veel populaire vakantiebestemmingen, zoals de Côte d’Azur en de Provence. Deze regio’s zijn echter ook behoorlijk prijzig, vooral in het hoogseizoen. Als je op zoek bent naar goedkope vakantiehuisjes in Frankrijk, is het verstandig om te kiezen voor een minder populaire regio. Denk bijvoorbeeld aan de Ardèche, de Dordogne of de Vendée. Deze regio’s zijn minder bekend, maar minstens zo mooi als de populaire vakantiebestemmingen.

3. Boek via een particuliere verhuurder

Als je op zoek bent naar goedkope vakantiehuisjes in Frankrijk, is het verstandig om te zoeken naar particuliere verhuurders. Deze verhuurders bieden vaak vakantiehuisjes aan tegen lagere prijzen dan grote vakantieparken of reisorganisaties. Bovendien kun je via een particuliere verhuurder vaak direct contact opnemen met de eigenaar van het vakantiehuisje, waardoor je meer flexibiliteit hebt in bijvoorbeeld de aankomst- en vertrektijden.

4. Boek last minute

Als je flexibel bent in je vakantieplanning, is het verstandig om last minute te boeken. Veel vakantiehuisjes blijven in het hoogseizoen leeg, omdat mensen hun vakantieplannen wijzigen of annuleren. Door last minute te boeken, kun je profiteren van flinke kortingen op de huurprijs van vakantiehuisjes.

5. Kies voor een eenvoudig vakantiehuisje

Als je op zoek bent naar goedkope vakantiehuisjes in Frankrijk, is het verstandig om te kiezen voor een eenvoudig vakantiehuisje. Een vakantiehuisje met een zwembad, een grote tuin en luxe voorzieningen is natuurlijk heerlijk, maar ook behoorlijk prijzig. Door te kiezen voor een eenvoudig vakantiehuisje kun je flink besparen op de huurprijs. Bovendien heb je vaak alles wat je nodig hebt voor een fijne vakantie, zoals een keuken, een badkamer en een slaapkamer.

Conclusie

Een vakantie in Frankrijk hoeft niet duur te zijn. Door te zoeken buiten het hoogseizoen, te kiezen voor een minder populaire regio, te boeken via een particuliere verhuurder, last minute te boeken en te kiezen voor een eenvoudig vakantiehuisje kun je flink besparen op de kosten van je vakantiehuisje. Zo kun je genieten van al het moois dat Frankrijk te bieden heeft, zonder dat je bankrekening daar onder hoeft te lijden.