Huis huren Frankrijk: Tips en informatie

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot indrukwekkende bergen en historische steden. Als je op zoek bent naar een vakantiehuis in Frankrijk, zijn er veel opties om uit te kiezen. In dit artikel geven we je tips en informatie over het huren van een huis in Frankrijk.

Waar moet je op letten bij het huren van een huis in Frankrijk?

Als je een huis wilt huren in Frankrijk, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:

 • Locatie: Frankrijk is een groot land en de locatie van je vakantiehuis kan een groot verschil maken in je vakantie-ervaring. Wil je bijvoorbeeld dicht bij het strand zijn of juist in een rustig dorpje in de bergen?
 • Grootte: Hoe groot moet het huis zijn? Als je met een groot gezin of een groep vrienden reist, heb je waarschijnlijk meer ruimte nodig dan wanneer je alleen reist.
 • Voorzieningen: Welke voorzieningen zijn er in het huis? Moet er bijvoorbeeld een zwembad zijn of een barbecue?
 • Prijs: Wat is je budget voor het huren van een huis? De prijzen kunnen sterk variëren, afhankelijk van de locatie, grootte en voorzieningen van het huis.
 • Beschikbaarheid: Is het huis beschikbaar op de data waarop je wilt reizen?

Waar kun je een huis huren in Frankrijk?

Er zijn verschillende manieren om een huis te huren in Frankrijk. Hieronder hebben we de meest populaire opties voor je op een rijtje gezet:

 • Vakantiehuizen websites: Er zijn veel websites waarop je vakantiehuizen in Frankrijk kunt vinden en boeken, zoals Airbnb, Booking.com en HomeAway.
 • Lokale verhuurders: Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met lokale verhuurders, bijvoorbeeld via advertenties in lokale kranten of via websites zoals Leboncoin.fr.
 • Vakantieparken: Als je op zoek bent naar een vakantiehuis op een vakantiepark, zijn er veel opties om uit te kiezen. Bekende vakantieparken in Frankrijk zijn bijvoorbeeld Center Parcs en Pierre et Vacances.

Wat zijn de kosten van het huren van een huis in Frankrijk?

De kosten van het huren van een huis in Frankrijk kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, grootte en voorzieningen van het huis. Over het algemeen zijn de kosten voor het huren van een huis in Frankrijk vergelijkbaar met die in Nederland.

Als je een vakantiehuis wilt huren in het hoogseizoen, bijvoorbeeld in juli of augustus, moet je er rekening mee houden dat de prijzen hoger kunnen zijn dan in het laagseizoen. Ook kunnen de prijzen hoger zijn voor vakantiehuizen die dicht bij populaire toeristische attracties liggen.

Welke regels gelden er bij het huren van een huis in Frankrijk?

Als je een huis huurt in Frankrijk, zijn er een aantal regels waar je rekening mee moet houden. Hieronder hebben we de belangrijkste regels voor je op een rijtje gezet:

 • Borg: Bij de meeste vakantiehuizen moet je een borg betalen. Dit bedrag krijg je terug als er geen schade is aan het huis.
 • Toeristenbelasting: In sommige gemeenten moet je toeristenbelasting betalen. Dit bedrag kan variëren van enkele euro’s tot enkele tientallen euro’s per persoon per week.
 • Schoonmaak: Bij sommige vakantiehuizen moet je zelf schoonmaken voordat je vertrekt. Bij andere vakantiehuizen is de schoonmaak inbegrepen in de huurprijs.
 • Huisregels: Bij het huren van een vakantiehuis gelden er vaak huisregels, bijvoorbeeld over het gebruik van het zwembad of het parkeren van auto’s.

Wat zijn de populairste regio’s om een huis te huren in Frankrijk?

Frankrijk heeft veel mooie regio’s waar je een vakantiehuis kunt huren. Hieronder hebben we de populairste regio’s voor je op een rijtje gezet:

 • Provence: De Provence is een populaire regio in het zuidoosten van Frankrijk, bekend om zijn prachtige landschap, historische steden en heerlijke keuken.
 • Côte d’Azur: De Côte d’Azur is een kustregio in het zuidoosten van Frankrijk, bekend om zijn prachtige stranden, luxe resorts en bruisende steden zoals Nice en Cannes.
 • Dordogne: De Dordogne is een regio in het zuidwesten van Frankrijk, bekend om zijn prachtige natuur, middeleeuwse kastelen en heerlijke gastronomie.
 • Normandië: Normandië is een regio in het noordwesten van Frankrijk, bekend om zijn indrukwekkende kustlijn, historische steden en heerlijke zeevruchten.

Conclusie

Als je een huis wilt huren in Frankrijk, zijn er veel opties om uit te kiezen. Het is belangrijk om goed te letten op de locatie, grootte, voorzieningen en prijs van het huis. Ook moet je rekening houden met de regels die gelden bij het huren van een vakantiehuis in Frankrijk. Door goed voorbereid op reis te gaan, kun je optimaal genieten van je vakantie in Frankrijk.