Huisje aan meer Frankrijk: de perfecte vakantiebestemming

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, van prachtige steden tot idyllische dorpjes en adembenemende natuur. Een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Frankrijk is een huisje aan meer Frankrijk. Dit is de perfecte plek om te genieten van rust, natuur en waterpret. In dit artikel lees je alles over een huisje aan meer Frankrijk en waarom dit de ideale vakantiebestemming is.

Waarom kiezen voor een huisje aan meer Frankrijk?

Een huisje aan meer Frankrijk biedt vele voordelen. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Prachtige natuur: Frankrijk staat bekend om zijn prachtige natuur en een huisje aan meer Frankrijk is daar geen uitzondering op. Je kunt genieten van de rust en stilte van de natuur en de mooie omgeving verkennen.
 • Waterpret: een huisje aan meer Frankrijk biedt de mogelijkheid om te zwemmen, vissen, kanoën en andere watersporten te beoefenen. Dit is vooral leuk voor gezinnen met kinderen.
 • Rust en ontspanning: een huisje aan meer Frankrijk is de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen. Je kunt genieten van de stilte en de natuur en even helemaal tot jezelf komen.
 • Cultuur en geschiedenis: Frankrijk heeft een rijke geschiedenis en cultuur. In de omgeving van een huisje aan meer Frankrijk zijn vaak interessante bezienswaardigheden te vinden, zoals kastelen, kerken en musea.
 • Gezelligheid: een huisje aan meer Frankrijk is ook een gezellige vakantiebestemming. Je kunt samen met je gezin of vrienden genieten van de natuur, watersporten beoefenen en ’s avonds gezellig barbecueën of een spelletje spelen.

Waar vind je een huisje aan meer Frankrijk?

Er zijn verschillende regio’s in Frankrijk waar je een huisje aan meer Frankrijk kunt vinden. Hieronder hebben we de populairste regio’s voor je op een rijtje gezet:

 • Provence: de Provence is een populaire vakantiebestemming vanwege het aangename klimaat, de prachtige natuur en de vele historische bezienswaardigheden. In de Provence zijn veel mooie meren te vinden, zoals het Lac de Sainte-Croix en het Lac de Serre-Ponçon.
 • Ardèche: de Ardèche is een prachtige regio in het zuiden van Frankrijk. Hier vind je veel mooie meren, zoals het Lac d’Issarlès en het Lac de Naussac. De Ardèche staat ook bekend om zijn mooie natuur en historische bezienswaardigheden.
 • Bourgogne: de Bourgogne is een regio in het oosten van Frankrijk. Hier vind je veel mooie meren, zoals het Lac des Settons en het Lac de Pannecière. De Bourgogne staat bekend om zijn goede wijn en heerlijke gastronomie.
 • Limousin: de Limousin is een regio in het midden van Frankrijk. Hier vind je veel mooie meren, zoals het Lac de Vassivière en het Lac de Saint-Pardoux. De Limousin staat bekend om zijn rustige en landelijke karakter.

Wat zijn de kosten van een huisje aan meer Frankrijk?

De kosten van een huisje aan meer Frankrijk zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de grootte van het huisje en het seizoen. Over het algemeen zijn de kosten voor een huisje aan meer Frankrijk vergelijkbaar met de kosten voor een huisje aan zee in Nederland. Hieronder hebben we een indicatie gegeven van de kosten:

 • Laagseizoen (januari – mei, september – december): €400 – €800 per week
 • Hoogseizoen (juni – augustus): €800 – €1500 per week

Het is ook mogelijk om een huisje aan meer Frankrijk te huren voor een langere periode, bijvoorbeeld voor een maand of een seizoen. De kosten hiervoor zijn vaak lager dan de kosten voor een kortere periode.

Waar moet je op letten bij het huren van een huisje aan meer Frankrijk?

Als je een huisje aan meer Frankrijk wilt huren, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet:

 • Locatie: kies een huisje aan meer Frankrijk dat goed bereikbaar is en dichtbij voorzieningen zoals supermarkten en restaurants.
 • Grootte: kies een huisje dat groot genoeg is voor jouw gezelschap. Houd er rekening mee dat sommige huisjes geen aparte slaapkamers hebben.
 • Voorzieningen: controleer welke voorzieningen er aanwezig zijn in het huisje, zoals een keuken, badkamer en internetverbinding.
 • Prijs: vergelijk de prijzen van verschillende huisjes aan meer Frankrijk en kies een huisje dat binnen jouw budget past.
 • Beoordelingen: lees beoordelingen van andere huurders om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van het huisje en de verhuurder.

Conclusie

Een huisje aan meer Frankrijk is de perfecte vakantiebestemming voor wie wil genieten van rust, natuur en waterpret. Er zijn verschillende regio’s in Frankrijk waar je een huisje aan meer kunt vinden, zoals de Provence, Ardèche, Bourgogne en Limousin. De kosten van een huisje aan meer Frankrijk zijn vergelijkbaar met de kosten voor een huisje aan zee in Nederland. Bij het huren van een huisje aan meer Frankrijk is het belangrijk om op de locatie, grootte, voorzieningen, prijs en beoordelingen te letten. Met deze tips kun je een onvergetelijke vakantie beleven in een huisje aan meer Frankrijk!