Huisjespark Frankrijk: Een ideale vakantiebestemming voor het hele gezin

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot indrukwekkende bergen en historische steden. Een van de meest populaire manieren om van een vakantie in Frankrijk te genieten, is door te verblijven op een huisjespark. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over huisjesparken in Frankrijk.

Wat is een huisjespark?

Een huisjespark is een vakantiepark waarop verschillende huisjes staan. Deze huisjes zijn vaak volledig ingericht en voorzien van alle gemakken die je nodig hebt tijdens je vakantie. Denk hierbij aan een keuken, badkamer, slaapkamers en een woonkamer. Op een huisjespark vind je vaak ook verschillende faciliteiten, zoals een zwembad, speeltuin, restaurant en sportvelden.

Waarom kiezen voor een huisjespark in Frankrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom een huisjespark in Frankrijk een ideale vakantiebestemming is voor het hele gezin:

 • Veelzijdigheid: Frankrijk heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot indrukwekkende bergen en historische steden. Door te verblijven op een huisjespark kun je gemakkelijk verschillende delen van het land verkennen.
 • Comfort: Een huisjespark biedt alle comfort die je nodig hebt tijdens je vakantie. Je hebt je eigen huisje met alle voorzieningen die je nodig hebt, waardoor je je snel thuis zult voelen.
 • Faciliteiten: Op een huisjespark vind je vaak verschillende faciliteiten, zoals een zwembad, speeltuin, restaurant en sportvelden. Hierdoor hoef je je geen moment te vervelen tijdens je vakantie.
 • Privacy: Een huisjespark biedt meer privacy dan bijvoorbeeld een hotel. Je hebt je eigen huisje en kunt zelf bepalen wanneer je bijvoorbeeld gaat zwemmen of eten.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: Een huisjespark is vaak een voordelige optie voor een vakantie in Frankrijk. Je hebt alle comfort die je nodig hebt, maar betaalt vaak minder dan bijvoorbeeld voor een hotel.

Waar vind je huisjesparken in Frankrijk?

Er zijn veel huisjesparken te vinden in Frankrijk. Deze parken zijn vaak gelegen op mooie locaties, zoals aan de kust, in de bergen of in de buurt van historische steden. Enkele populaire regio’s voor huisjesparken zijn:

 • De Provence: Deze regio in het zuidoosten van Frankrijk staat bekend om zijn prachtige natuur, historische steden en heerlijke wijnen.
 • De Ardèche: In deze regio vind je indrukwekkende kloven, mooie rivieren en pittoreske dorpjes.
 • De Dordogne: Deze regio in het zuidwesten van Frankrijk staat bekend om zijn prachtige natuur, historische kastelen en heerlijke gerechten.
 • De Côte d’Azur: Deze kustregio in het zuidoosten van Frankrijk is een populaire vakantiebestemming vanwege zijn prachtige stranden, heldere water en bruisende steden.

Wat zijn de kosten van een huisjespark in Frankrijk?

De kosten van een huisjespark in Frankrijk zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, het seizoen en de grootte van het huisje. Over het algemeen kun je echter stellen dat een huisjespark een voordelige optie is voor een vakantie in Frankrijk. Je hebt alle comfort die je nodig hebt, maar betaalt vaak minder dan bijvoorbeeld voor een hotel.

Waar moet je op letten bij het boeken van een huisjespark in Frankrijk?

Als je een huisjespark in Frankrijk wilt boeken, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

 • Locatie: Kies een huisjespark dat gelegen is op een locatie die jou aanspreekt. Wil je bijvoorbeeld dicht bij het strand verblijven of juist in de bergen?
 • Faciliteiten: Bekijk welke faciliteiten het huisjespark biedt en of deze aansluiten bij jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld graag een zwembad of een restaurant op het park?
 • Grootte van het huisje: Kies een huisje dat groot genoeg is voor jouw gezelschap. Als je met een groot gezin op vakantie gaat, is het bijvoorbeeld belangrijk dat er genoeg slaapkamers zijn.
 • Prijs: Vergelijk de prijzen van verschillende huisjesparken en kies een park dat binnen jouw budget past.

Conclusie

Een huisjespark in Frankrijk is een ideale vakantiebestemming voor het hele gezin. Je hebt alle comfort die je nodig hebt, kunt genieten van verschillende faciliteiten en hebt de vrijheid om zelf te bepalen hoe je je vakantie invult. Door te kiezen voor een huisjespark in een mooie regio, zoals de Provence of de Ardèche, kun je bovendien genieten van al het moois dat Frankrijk te bieden heeft. Let bij het boeken van een huisjespark wel op de locatie, faciliteiten, grootte van het huisje en prijs, zodat je zeker weet dat je de ideale vakantiebestemming hebt gevonden.