Huizen huren in Frankrijk

Frankrijk is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijke keuken en een divers landschap. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen ervoor kiezen om een huis te huren in Frankrijk. Of je nu op zoek bent naar een vakantiehuisje voor een paar weken of een langere periode wilt verblijven in dit mooie land, er zijn tal van mogelijkheden om een geschikt huis te vinden.

Waar moet je op letten bij het huren van een huis in Frankrijk?

Als je een huis wilt huren in Frankrijk, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:

 • Locatie: Frankrijk is een groot land en de verschillen tussen de regio’s zijn groot. Bedenk van tevoren goed waar je wilt verblijven en wat je daar wilt doen. Wil je bijvoorbeeld genieten van de zon en de zee, dan is de Côte d’Azur een goede keuze. Wil je juist wandelen in de bergen, dan kun je beter naar de Alpen gaan.
 • Budget: De huurprijzen van huizen in Frankrijk kunnen sterk variëren. Bedenk van tevoren goed wat je budget is en zoek daar een geschikt huis bij. Houd er rekening mee dat de huurprijzen in het hoogseizoen vaak hoger liggen dan in het laagseizoen.
 • Grootte van het huis: Bedenk van tevoren goed hoe groot het huis moet zijn. Heb je genoeg aan een klein vakantiehuisje of heb je meer ruimte nodig voor bijvoorbeeld een gezin?
 • Voorzieningen: Kijk goed naar de voorzieningen die het huis biedt. Wil je bijvoorbeeld graag een zwembad of een tuin? Moet er een wasmachine aanwezig zijn?
 • Contract: Lees het huurcontract goed door voordat je het huis huurt. Zijn er bijvoorbeeld extra kosten waar je rekening mee moet houden?

Waar kun je huizen huren in Frankrijk?

Er zijn verschillende manieren om een huis te huren in Frankrijk. Hieronder hebben we de belangrijkste opties voor je op een rijtje gezet:

 • Vakantiehuizen: Er zijn tal van websites waar je vakantiehuizen kunt huren in Frankrijk. Denk bijvoorbeeld aan Airbnb, Booking.com of HomeAway. Vaak kun je hier filteren op locatie, grootte en voorzieningen.
 • Verhuurders: Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met verhuurders van huizen in Frankrijk. Dit kan bijvoorbeeld via websites als Leboncoin.fr of PAP.fr. Het voordeel hiervan is dat je vaak direct contact hebt met de verhuurder en dus snel antwoord krijgt op je vragen.
 • Lokale makelaars: Als je voor langere tijd in Frankrijk wilt verblijven, kun je ook contact opnemen met lokale makelaars. Zij kunnen je helpen bij het vinden van een geschikt huis en kunnen je ook adviseren over de lokale wet- en regelgeving.

Waar moet je op letten als je een huis huurt in Frankrijk?

Als je een huis huurt in Frankrijk, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:

 • Borg: Vaak wordt er bij het huren van een huis in Frankrijk een borg gevraagd. Dit bedrag krijg je terug als je het huis weer in goede staat achterlaat. Zorg er dus voor dat je het huis netjes achterlaat en eventuele schade meldt bij de verhuurder.
 • Verzekering: Het is verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten als je een huis huurt in Frankrijk. Zo ben je verzekerd tegen eventuele schade of diefstal.
 • Wet- en regelgeving: Houd er rekening mee dat de wet- en regelgeving in Frankrijk anders kan zijn dan in Nederland. Zo gelden er bijvoorbeeld andere regels voor het opzeggen van een huurcontract. Laat je hierover goed informeren voordat je een huis huurt.
 • Taal: In Frankrijk wordt er Frans gesproken. Als je de taal niet goed beheerst, kan het lastig zijn om te communiceren met de verhuurder of lokale instanties. Zorg er daarom voor dat je in ieder geval een aantal basiszinnen kent.

Conclusie

Als je een huis wilt huren in Frankrijk, zijn er tal van mogelijkheden. Bedenk van tevoren goed waar je wilt verblijven en wat je daar wilt doen, en zoek daar een geschikt huis bij. Let bij het huren van een huis op zaken als locatie, budget, grootte van het huis en voorzieningen. Huur je een huis in Frankrijk, let dan op zaken als borg, verzekering, wet- en regelgeving en taal. Met deze tips kun je hopelijk een heerlijke tijd beleven in dit prachtige land!