Kampeer vakantie Frankrijk: de ideale manier om te genieten van het Franse buitenleven

Frankrijk is al jarenlang een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land staat bekend om zijn prachtige natuur, rijke cultuur en heerlijke keuken. Een kampeer vakantie in Frankrijk is dan ook een uitstekende manier om optimaal te genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over kamperen in Frankrijk.

Waarom kamperen in Frankrijk?

Frankrijk is een land dat zich uitstekend leent voor een kampeer vakantie. Het land heeft een gevarieerd landschap, van de uitgestrekte stranden aan de kust tot de ruige bergen in het binnenland. Daarnaast zijn er talloze campings te vinden, van kleine familiecampings tot grote vakantieparken met uitgebreide faciliteiten. Kamperen in Frankrijk biedt dan ook voor ieder wat wils.

Een ander voordeel van kamperen in Frankrijk is de vrijheid die het biedt. Je kunt zelf bepalen waar je naartoe gaat en hoe lang je ergens blijft. Daarnaast kun je op de camping zelf kiezen voor een plekje in de schaduw of juist in de zon, en kun je zelf bepalen wanneer je opstaat en gaat slapen. Dit maakt kamperen in Frankrijk een ideale manier om te ontspannen en tot rust te komen.

De mooiste regio’s om te kamperen in Frankrijk

Frankrijk is een groot land en heeft talloze mooie regio’s om te kamperen. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste regio’s:

1. De Provence

De Provence is een prachtige regio in het zuidoosten van Frankrijk. De regio staat bekend om zijn lavendelvelden, pittoreske dorpjes en heerlijke wijnen. Kamperen in de Provence betekent genieten van de zon, de natuur en de Franse keuken.

2. De Ardèche

De Ardèche is een regio in het zuidoosten van Frankrijk, bekend om zijn ruige natuur en prachtige rivieren. Kamperen in de Ardèche betekent kanoën over de rivieren, wandelen door de bergen en genieten van de rust en stilte.

3. De Dordogne

De Dordogne is een regio in het zuidwesten van Frankrijk, bekend om zijn kastelen, grotten en middeleeuwse stadjes. Kamperen in de Dordogne betekent genieten van de rijke geschiedenis en cultuur van deze regio.

4. De Côte d’Azur

De Côte d’Azur is een regio in het zuidoosten van Frankrijk, bekend om zijn prachtige stranden, mondaine badplaatsen en luxe jachten. Kamperen aan de Côte d’Azur betekent genieten van de zon, de zee en het goede leven.

De beste campings in Frankrijk

Frankrijk heeft talloze campings, van kleine familiecampings tot grote vakantieparken met uitgebreide faciliteiten. Hieronder vind je een overzicht van de beste campings in Frankrijk:

1. Camping Les Sablons

Les Sablons is een vijfsterrencamping gelegen aan de Middellandse Zee, in de buurt van de stad Montpellier. De camping heeft een groot zwembad, een privéstrand en talloze sportfaciliteiten.

2. Camping Le Brasilia

Le Brasilia is een vijfsterrencamping gelegen aan de Côte d’Azur, in de buurt van de stad Perpignan. De camping heeft een groot zwembad, een privéstrand en talloze sportfaciliteiten.

3. Camping La Sirène

La Sirène is een vijfsterrencamping gelegen aan de Middellandse Zee, in de buurt van de stad Perpignan. De camping heeft een groot zwembad, een privéstrand en talloze sportfaciliteiten.

4. Camping Les Méditerranées

Les Méditerranées is een vijfsterrencamping gelegen aan de Middellandse Zee, in de buurt van de stad Béziers. De camping heeft een groot zwembad, een privéstrand en talloze sportfaciliteiten.

Wat moet je meenemen op een kampeer vakantie in Frankrijk?

Als je gaat kamperen in Frankrijk, is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste spullen die je mee moet nemen:

  • Een goede tent
  • Slaapzakken en matjes
  • Kookgerei en een gasstel
  • Een koelbox
  • Campingstoelen en -tafel
  • Zaklampen en batterijen
  • Toiletspullen en handdoeken
  • Zonnebrandcrème en muggenspray

Conclusie

Kamperen in Frankrijk is een ideale manier om te genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft. Of je nu houdt van de zon, de zee, de bergen of de cultuur, Frankrijk heeft voor ieder wat wils. Met talloze campings en prachtige regio’s om te ontdekken, is een kampeer vakantie in Frankrijk dan ook een onvergetelijke ervaring.