Kampeerplaats Frankrijk: De ideale vakantiebestemming voor kampeerliefhebbers

Frankrijk is al jarenlang een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land staat bekend om zijn prachtige natuur, rijke cultuur en heerlijke keuken. Maar wat veel mensen niet weten, is dat Frankrijk ook een ideale bestemming is voor kampeerliefhebbers. Met talloze kampeerplaatsen verspreid over het hele land, is er voor ieder wat wils. In dit artikel lees je alles over kamperen in Frankrijk en waar je de mooiste kampeerplaatsen kunt vinden.

Waarom kamperen in Frankrijk?

Frankrijk is een land dat zich uitstekend leent voor kamperen. Het land heeft een gevarieerd landschap, van bergen tot aan zee en van bossen tot aan uitgestrekte velden. Hierdoor is er voor iedere kampeerliefhebber wel een geschikte plek te vinden. Daarnaast zijn de kampeerplaatsen in Frankrijk vaak goed onderhouden en voorzien van alle faciliteiten die je nodig hebt. Denk hierbij aan sanitaire voorzieningen, een zwembad en een speeltuin voor de kinderen.

Een ander voordeel van kamperen in Frankrijk is de vrijheid die je hebt. Je kunt zelf bepalen waar je gaat staan en hoe lang je ergens blijft. Hierdoor kun je je vakantie helemaal naar eigen wens invullen. Bovendien is kamperen in Frankrijk vaak een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld een hotel of een vakantiehuisje huren.

De mooiste kampeerplaatsen in Frankrijk

Frankrijk heeft ontzettend veel mooie kampeerplaatsen, dus het kan lastig zijn om een keuze te maken. Hieronder hebben we een aantal van de mooiste kampeerplaatsen voor je op een rijtje gezet:

1. Camping Les Sablons

Deze camping ligt in de Languedoc-Roussillon, vlakbij de Middellandse Zee. De camping heeft een eigen strand en een groot zwembad. Daarnaast zijn er talloze activiteiten te doen, zoals watersporten en paardrijden. Ook zijn er verschillende restaurants en winkels op de camping aanwezig.

2. Camping Le Château de Rochetaillee

Deze camping ligt in de Ardèche, een prachtige regio in het zuiden van Frankrijk. De camping is gelegen op een kasteelterrein en heeft een zwembad en een speeltuin. Vanaf de camping kun je mooie wandelingen maken in de omgeving en genieten van de natuur.

3. Camping Les Gorges du Verdon

Deze camping ligt in de Provence, vlakbij de Gorges du Verdon. Dit is een prachtige kloof waar je kunt wandelen, kanoën en raften. De camping heeft een zwembad en een restaurant waar je kunt genieten van de lokale keuken.

4. Camping Le Ty Nadan

Deze camping ligt in Bretagne, een regio in het noordwesten van Frankrijk. De camping heeft een groot zwembad en een rivier waar je kunt kanoën en vissen. Daarnaast zijn er talloze activiteiten te doen, zoals boogschieten en paardrijden.

5. Camping Les Méditerranées

Deze camping ligt in de Languedoc-Roussillon, vlakbij de stad Montpellier. De camping heeft een eigen strand en een groot zwembad. Daarnaast zijn er talloze activiteiten te doen, zoals watersporten en tennissen. Ook zijn er verschillende restaurants en winkels op de camping aanwezig.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een kampeerplaats?

Als je op zoek bent naar een kampeerplaats in Frankrijk, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

1. Locatie

De locatie van de kampeerplaats is natuurlijk erg belangrijk. Wil je graag aan zee kamperen of juist in de bergen? Wil je dichtbij een stad zitten of juist in een rustige omgeving? Bedenk van tevoren wat je belangrijk vindt en zoek daar een kampeerplaats bij.

2. Faciliteiten

De faciliteiten op de kampeerplaats zijn ook belangrijk. Wil je graag een zwembad of juist niet? Moet er een speeltuin zijn voor de kinderen? En zijn er voldoende sanitaire voorzieningen? Kijk goed naar de faciliteiten voordat je een kampeerplaats boekt.

3. Grootte van de kampeerplaats

De grootte van de kampeerplaats kan ook belangrijk zijn. Wil je graag een grote plek waar je veel ruimte hebt of juist een kleinere plek waar je gezellig bij elkaar zit? Bedenk van tevoren wat je prettig vindt en zoek daar een kampeerplaats bij.

4. Prijs

De prijs van de kampeerplaats is natuurlijk ook belangrijk. Bedenk van tevoren wat je budget is en zoek daar een kampeerplaats bij. Houd er wel rekening mee dat goedkoop soms duurkoop kan zijn. Een goedkopere kampeerplaats kan bijvoorbeeld minder goede faciliteiten hebben of minder goed onderhouden zijn.

Conclusie

Kamperen in Frankrijk is een ideale vakantiebestemming voor kampeerliefhebbers. Het land heeft een gevarieerd landschap en talloze kampeerplaatsen met goede faciliteiten. Of je nu graag aan zee kampeert of juist in de bergen, er is voor ieder wat wils. Door goed te letten op de locatie, faciliteiten, grootte van de kampeerplaats en prijs, kun je de ideale kampeerplaats vinden voor jouw vakantie in Frankrijk.