Kampeerplek Frankrijk: De ideale vakantiebestemming voor kampeerliefhebbers

Frankrijk is al jarenlang een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land staat bekend om zijn prachtige natuur, rijke cultuur en heerlijke keuken. Maar wat veel mensen niet weten, is dat Frankrijk ook een ideale bestemming is voor kampeerliefhebbers. Met talloze kampeerplekken verspreid over het hele land, is er voor ieder wat wils. In dit artikel lees je alles over kamperen in Frankrijk en de beste kampeerplekken die het land te bieden heeft.

Waarom kamperen in Frankrijk?

Frankrijk is een land dat zich uitstekend leent voor kamperen. Het land heeft een gevarieerd landschap, van bergen tot aan zee en van bossen tot aan uitgestrekte velden. Hierdoor is er voor iedere kampeerliefhebber wel een geschikte plek te vinden. Daarnaast zijn de kampeerplekken in Frankrijk vaak goed onderhouden en voorzien van alle faciliteiten die je nodig hebt. Denk hierbij aan sanitaire voorzieningen, een zwembad en een speeltuin voor de kinderen.

Een ander voordeel van kamperen in Frankrijk is de vrijheid die je hebt. Je kunt zelf bepalen waar je gaat staan en hoe lang je ergens blijft. Hierdoor kun je je vakantie helemaal naar eigen wens invullen. Bovendien is kamperen in Frankrijk vaak een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld een hotel of een vakantiehuisje huren.

De beste kampeerplekken in Frankrijk

Frankrijk heeft ontzettend veel kampeerplekken, van kleine campings tot grote vakantieparken. Hieronder vind je een overzicht van de beste kampeerplekken in Frankrijk:

1. Camping Les Sablons

Deze camping ligt in de Languedoc-Roussillon, vlakbij de Middellandse Zee. De camping heeft een eigen strand en een groot zwembad. Daarnaast zijn er talloze activiteiten te doen, zoals watersporten en paardrijden. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven, met een speeltuin en een animatieteam.

2. Camping Le Château de Rochetaillee

Deze camping ligt in de Ardèche, een prachtige streek in het zuiden van Frankrijk. De camping is gelegen op een kasteelterrein en heeft een zwembad en een restaurant. In de omgeving kun je prachtige wandelingen maken en genieten van de natuur.

3. Camping Les Gorges du Verdon

Deze camping ligt in de Provence, vlakbij de Gorges du Verdon. Dit is een prachtige kloof waar je kunt kanoën en raften. De camping heeft een groot zwembad en een animatieteam. Daarnaast kun je in de omgeving genieten van de heerlijke Provençaalse keuken.

4. Camping Le Ty Nadan

Deze camping ligt in Bretagne, een prachtige streek in het noordwesten van Frankrijk. De camping heeft een groot zwembad en een eigen rivier waar je kunt kanoën en vissen. Daarnaast zijn er talloze activiteiten te doen, zoals boogschieten en paardrijden.

5. Camping Les Deux Fontaines

Deze camping ligt in de Finistère, een prachtige streek in Bretagne. De camping heeft een groot zwembad en een animatieteam. Daarnaast kun je in de omgeving genieten van de mooie stranden en de Bretonse cultuur.

Conclusie

Kamperen in Frankrijk is een ideale vakantiebestemming voor kampeerliefhebbers. Het land heeft een gevarieerd landschap en talloze kampeerplekken met alle faciliteiten die je nodig hebt. Bovendien is kamperen in Frankrijk vaak voordeliger dan andere vakantieopties. Wil je genieten van de prachtige natuur, de rijke cultuur en de heerlijke keuken van Frankrijk? Boek dan snel een kampeerplek in dit mooie land!