Kinder camping Frankrijk: de ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen

Frankrijk is al jarenlang een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land staat bekend om haar prachtige natuur, rijke cultuur en heerlijke keuken. Maar wist je dat Frankrijk ook een ideale bestemming is voor gezinnen met kinderen? Op een kinder camping in Frankrijk kunnen kinderen zich helemaal uitleven terwijl ouders genieten van een ontspannen vakantie. In dit artikel lees je alles over kinder campings in Frankrijk en waarom dit de perfecte vakantiebestemming is voor gezinnen met kinderen.

Wat is een kinder camping?

Een kinder camping is een camping die speciaal is ingericht voor gezinnen met kinderen. Op deze campings zijn er tal van faciliteiten en activiteiten voor kinderen, zodat zij zich geen moment hoeven te vervelen. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad met glijbanen, een speeltuin, een animatieteam en sportvelden. Ook zijn er vaak speciale kinderclubs waar kinderen onder begeleiding kunnen knutselen, spelletjes spelen en nieuwe vriendjes maken.

Waarom kiezen voor een kinder camping in Frankrijk?

Frankrijk is een ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Het land heeft een mild klimaat, prachtige natuur en een rijke cultuur. Maar waarom zou je kiezen voor een kinder camping in Frankrijk in plaats van een gewone camping? Hieronder vind je een aantal redenen:

 • Op een kinder camping in Frankrijk zijn er tal van faciliteiten en activiteiten voor kinderen. Zo hoef je je geen moment zorgen te maken dat je kinderen zich vervelen.
 • Je ontmoet op een kinder camping in Frankrijk andere gezinnen met kinderen. Dit zorgt voor gezelligheid en nieuwe vriendschappen.
 • Frankrijk heeft een mild klimaat, waardoor je vaak kunt genieten van heerlijk weer. Dit is natuurlijk ideaal voor een vakantie met kinderen.
 • Frankrijk heeft een rijke cultuur en prachtige natuur. Op een kinder camping in Frankrijk kun je dus niet alleen genieten van de faciliteiten op de camping zelf, maar ook van de omgeving.

Waar vind je kinder campings in Frankrijk?

Kinder campings zijn door heel Frankrijk te vinden. Of je nu op zoek bent naar een camping aan de kust, in de bergen of in het binnenland, er is altijd wel een kinder camping te vinden die aan jouw wensen voldoet. Hieronder vind je een aantal populaire regio’s voor kinder campings in Frankrijk:

 • De Côte d’Azur: deze regio staat bekend om haar prachtige stranden en azuurblauwe zee. Hier vind je dan ook tal van kinder campings met zwembaden en waterglijbanen.
 • De Ardèche: deze regio is ideaal voor gezinnen die van natuur houden. Hier kun je kanoën, wandelen en mountainbiken. Op de kinder campings in de Ardèche zijn er vaak ook speciale activiteiten in de natuur.
 • De Dordogne: deze regio staat bekend om haar kastelen, grotten en middeleeuwse stadjes. Op de kinder campings in de Dordogne zijn er vaak speciale activiteiten die te maken hebben met de geschiedenis en cultuur van de regio.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een kinder camping in Frankrijk?

Als je op zoek bent naar een kinder camping in Frankrijk, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder vind je een aantal tips:

 • Kijk naar de faciliteiten op de camping. Zijn er genoeg activiteiten en faciliteiten voor kinderen?
 • Kijk naar de grootte van de camping. Als je kinderen nog klein zijn, is het fijn als de camping niet te groot is zodat je ze makkelijk in de gaten kunt houden.
 • Kijk naar de locatie van de camping. Wil je graag in de buurt van het strand zitten of juist in de natuur?
 • Kijk naar de beoordelingen van andere gezinnen. Op websites als Zoover en Tripadvisor kun je vaak beoordelingen van andere gezinnen lezen.

Conclusie

Een kinder camping in Frankrijk is de ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Op deze campings zijn er tal van faciliteiten en activiteiten voor kinderen, zodat zij zich geen moment hoeven te vervelen. Daarnaast ontmoet je op een kinder camping in Frankrijk andere gezinnen met kinderen, wat zorgt voor gezelligheid en nieuwe vriendschappen. Frankrijk heeft een mild klimaat, prachtige natuur en een rijke cultuur, waardoor je niet alleen op de camping zelf, maar ook in de omgeving van alles kunt beleven. Als je op zoek bent naar een kinder camping in Frankrijk, let dan op de faciliteiten, grootte en locatie van de camping en kijk naar de beoordelingen van andere gezinnen. Zo kun je de perfecte kinder camping vinden voor jouw gezin!