Kinderhotels Frankrijk: De ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot indrukwekkende bergen en historische steden. Maar wat maakt Frankrijk zo’n geweldige bestemming voor gezinnen met kinderen? Het antwoord is simpel: kinderhotels. In dit artikel bespreken we de voordelen van kinderhotels in Frankrijk en geven we enkele tips voor de beste kinderhotels in het land.

Wat zijn kinderhotels?

Kinderhotels zijn hotels die speciaal zijn ontworpen voor gezinnen met kinderen. Deze hotels bieden faciliteiten en activiteiten die zijn afgestemd op de behoeften van kinderen, zoals kinderclubs, speeltuinen, zwembaden en kinderanimatie. Kinderhotels zijn de ideale vakantiebestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een ontspannen en zorgeloze vakantie, waarbij de kinderen zich vermaken en de ouders kunnen genieten van hun vrije tijd.

Voordelen van kinderhotels in Frankrijk

Frankrijk heeft een groot aantal kinderhotels, verspreid over het hele land. Deze hotels bieden vele voordelen voor gezinnen met kinderen, zoals:

 • Kinderclubs: Kinderhotels hebben vaak een kinderclub waar kinderen kunnen spelen en deelnemen aan activiteiten onder begeleiding van professionele animatoren. Dit geeft ouders de mogelijkheid om even tijd voor zichzelf te nemen.
 • Speeltuinen: Kinderhotels hebben vaak een speeltuin waar kinderen kunnen klimmen, glijden en spelen met andere kinderen.
 • Zwembaden: Kinderhotels hebben vaak een zwembad dat is afgestemd op kinderen, met ondiep water en glijbanen.
 • Kinderanimatie: Kinderhotels bieden vaak kinderanimatie, zoals knutselactiviteiten, spelletjes en shows.
 • Familiekamers: Kinderhotels hebben vaak familiekamers die zijn ontworpen voor gezinnen met kinderen. Deze kamers hebben bijvoorbeeld een aparte slaapkamer voor de kinderen en een speelhoek.
 • Kindermaaltijden: Kinderhotels bieden vaak speciale kindermaaltijden die zijn afgestemd op de smaak en behoeften van kinderen.

De beste kinderhotels in Frankrijk

Frankrijk heeft een groot aantal kinderhotels, dus het kan lastig zijn om de beste te kiezen. Hieronder vind je enkele tips voor de beste kinderhotels in Frankrijk:

 • Club Med La Palmyre Atlantique: Dit kinderhotel ligt aan de Atlantische kust en biedt een breed scala aan activiteiten voor kinderen, zoals zeilen, paardrijden en tennis. Het hotel heeft ook een kinderclub en een zwembad.
 • Pierre & Vacances Village Club Belle Dune: Dit kinderhotel ligt in de buurt van de baai van de Somme en biedt een breed scala aan activiteiten voor kinderen, zoals een avonturenpark en een kinderboerderij. Het hotel heeft ook een kinderclub en een zwembad.
 • Les Jardins de la Koutoubia: Dit kinderhotel ligt in Marrakech en biedt een breed scala aan activiteiten voor kinderen, zoals kooklessen en kamelenritten. Het hotel heeft ook een kinderclub en een zwembad.
 • Le Domaine de la Baie: Dit kinderhotel ligt aan de kust van NormandiĆ« en biedt een breed scala aan activiteiten voor kinderen, zoals ponyrijden en schattenjachten. Het hotel heeft ook een kinderclub en een zwembad.
 • Les Villages Nature Paris: Dit kinderhotel ligt in de buurt van Disneyland Parijs en biedt een breed scala aan activiteiten voor kinderen, zoals een indoor speeltuin en een waterpark. Het hotel heeft ook een kinderclub en een zwembad.

Conclusie

Kinderhotels zijn de ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Frankrijk heeft een groot aantal kinderhotels die faciliteiten en activiteiten bieden die zijn afgestemd op de behoeften van kinderen. Deze hotels bieden ouders de mogelijkheid om even tijd voor zichzelf te nemen, terwijl de kinderen zich vermaken. Als je op zoek bent naar een ontspannen en zorgeloze vakantie met het hele gezin, dan is een kinderhotel in Frankrijk de perfecte keuze.