Kindvriendelijke vakantie Frankrijk

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Het land heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, natuur en ontspanning. Maar waar moet je op letten als je op zoek bent naar een kindvriendelijke vakantie in Frankrijk? In dit artikel geven we tips en suggesties voor een geslaagde vakantie met het hele gezin.

Accommodatie

Een goede accommodatie is essentieel voor een geslaagde vakantie met kinderen. Kies bij voorkeur voor een kindvriendelijk vakantiepark of een camping met veel faciliteiten voor kinderen. Denk hierbij aan een zwembad, speeltuin, animatieprogramma en sportvelden. Ook een kinderbedje en kinderstoel zijn vaak beschikbaar op aanvraag.

Als je liever in een hotel verblijft, kies dan voor een familiekamer of suite met aparte slaapkamers voor de kinderen. Zo hebben jullie allemaal voldoende privacy en rust tijdens de vakantie.

Activiteiten

Frankrijk heeft veel te bieden op het gebied van activiteiten voor kinderen. Zo zijn er diverse pretparken, dierentuinen en waterparken verspreid over het land. Ook een bezoek aan een kasteel of museum kan leuk zijn voor kinderen, mits het interactief en kindvriendelijk is opgezet.

Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden om te wandelen, fietsen of kanoën in de natuur. Huur bijvoorbeeld een fiets met kinderzitje en verken de omgeving op eigen tempo. Of maak een boottocht over een van de vele rivieren in Frankrijk.

Strandvakantie

Frankrijk heeft een lange kustlijn met prachtige stranden. Een strandvakantie is dan ook een populaire keuze voor gezinnen met kinderen. Kies bij voorkeur voor een strand met een geleidelijk aflopende zeebodem, zodat de kinderen veilig kunnen spelen in het water.

Daarnaast zijn er vaak strandtentjes en restaurants in de buurt, zodat je niet ver hoeft te lopen voor een hapje en drankje. Vergeet niet om voldoende zonnebrandcrème en beschermende kleding mee te nemen voor de kinderen.

Culinair genieten

Frankrijk staat bekend om haar culinaire hoogstandjes. Ook voor kinderen zijn er tal van lekkernijen te ontdekken, zoals croissants, stokbrood en crêpes. Daarnaast zijn er diverse kindvriendelijke restaurants en eetgelegenheden te vinden in de steden en dorpen.

Probeer ook eens een lokale markt te bezoeken en laat de kinderen kennismaken met de Franse keuken. Laat ze bijvoorbeeld zelf een stokbrood kopen en beleggen met kaas en ham.

Praktische tips

Om de vakantie met kinderen zo ontspannen mogelijk te laten verlopen, geven we tot slot nog enkele praktische tips:

  • Neem voldoende speelgoed en spelletjes mee voor onderweg en op de vakantiebestemming.
  • Zorg voor voldoende drinken en snacks tijdens lange autoritten.
  • Maak gebruik van een GPS-systeem of navigatie-app om de route te plannen en files te vermijden.
  • Neem een EHBO-kit mee voor kleine ongelukjes en kwaaltjes.
  • Maak afspraken met de kinderen over veiligheid en gedrag op de vakantiebestemming.

Met deze tips en suggesties ben je goed voorbereid op een kindvriendelijke vakantie in Frankrijk. Geniet van de prachtige natuur, cultuur en gastronomie die het land te bieden heeft, samen met het hele gezin.