Leuke camping Frankrijk: de beste campings voor een onvergetelijke vakantie

Frankrijk is al jarenlang een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot indrukwekkende bergen en sfeervolle steden. Maar wat is er nu leuker dan kamperen in Frankrijk? Er zijn ontzettend veel campings te vinden in het land, maar welke zijn nu echt de moeite waard? In dit artikel zetten we de leukste campings in Frankrijk voor je op een rij.

1. Camping Les Sablons

Deze camping ligt in Portiragnes-Plage, aan de Middellandse Zee. Het is een grote camping met veel faciliteiten, waaronder een zwembad, animatieprogramma en verschillende sportvelden. Maar wat deze camping echt bijzonder maakt, is de directe toegang tot het strand. Je loopt zo vanaf de camping het strand op, ideaal voor een dagje zonnen en zwemmen.

2. Camping Le Château de Galinée

Deze camping ligt in Saint-Cast-le-Guildo, in het noorden van Bretagne. Het is een rustige camping met ruime staanplaatsen en veel groen. Er is een zwembad en een speeltuin voor de kinderen, maar de echte trekpleister van deze camping is de ligging. Je bent namelijk binnen enkele minuten op het strand, waar je kunt genieten van de ruige kustlijn en de frisse zeelucht.

3. Camping Les Gorges du Loup

Deze camping ligt in Le Bar-sur-Loup, in de buurt van Nice. Het is een kleine camping met een gezellige sfeer. Er is een zwembad en een restaurant, maar de echte reden om hier te verblijven is de omgeving. De camping ligt namelijk aan de rivier de Loup, waar je kunt zwemmen, kanoën en vissen. Ook kun je vanaf de camping mooie wandelingen maken in de omliggende bergen.

4. Camping Le Ty Nadan

Deze camping ligt in Locunolé, in het zuiden van Bretagne. Het is een grote camping met veel faciliteiten, waaronder een zwembad, animatieprogramma en verschillende sportvelden. Maar wat deze camping echt bijzonder maakt, is de ligging aan de rivier de Ellé. Hier kun je kanoën, vissen en zwemmen. Ook kun je vanaf de camping mooie wandelingen maken in de omliggende bossen.

5. Camping Les Méditerranées

Deze camping ligt in Marseillan-Plage, aan de Middellandse Zee. Het is een grote camping met veel faciliteiten, waaronder drie zwembaden, een animatieprogramma en verschillende sportvelden. Maar wat deze camping echt bijzonder maakt, is de ligging direct aan het strand. Je loopt zo vanaf de camping het strand op, ideaal voor een dagje zonnen en zwemmen.

6. Camping Le Pianacce

Deze camping ligt in Castagneto Carducci, in Toscane. Het is een rustige camping met ruime staanplaatsen en veel groen. Er is een zwembad en een speeltuin voor de kinderen, maar de echte trekpleister van deze camping is de ligging. Je hebt namelijk een prachtig uitzicht over de Toscaanse heuvels en de zee. Ook kun je vanaf de camping mooie wandelingen maken in de omliggende natuur.

7. Camping Les Cascades

Deze camping ligt in La Roque-sur-Cèze, in de buurt van Avignon. Het is een kleine camping met een gezellige sfeer. Er is een zwembad en een restaurant, maar de echte reden om hier te verblijven is de omgeving. De camping ligt namelijk aan de rivier de Cèze, waar je kunt zwemmen, kanoën en vissen. Ook kun je vanaf de camping mooie wandelingen maken in de omliggende bergen.

8. Camping Le Soleil

Deze camping ligt in Argelès-sur-Mer, aan de Middellandse Zee. Het is een grote camping met veel faciliteiten, waaronder een zwembad, animatieprogramma en verschillende sportvelden. Maar wat deze camping echt bijzonder maakt, is de ligging direct aan het strand. Je loopt zo vanaf de camping het strand op, ideaal voor een dagje zonnen en zwemmen.

9. Camping Le Bois de Valmarie

Deze camping ligt in Argelès-sur-Mer, aan de Middellandse Zee. Het is een rustige camping met ruime staanplaatsen en veel groen. Er is een zwembad en een speeltuin voor de kinderen, maar de echte trekpleister van deze camping is de ligging. Je hebt namelijk een prachtig uitzicht over de zee en de bergen. Ook kun je vanaf de camping mooie wandelingen maken in de omliggende natuur.

10. Camping Les Cigales

Deze camping ligt in Le Muy, in de buurt van Saint-Tropez. Het is een kleine camping met een gezellige sfeer. Er is een zwembad en een restaurant, maar de echte reden om hier te verblijven is de omgeving. De camping ligt namelijk aan de rivier de Argens, waar je kunt zwemmen, kanoën en vissen. Ook kun je vanaf de camping mooie wandelingen maken in de omliggende natuur.

Of je nu op zoek bent naar een grote camping met veel faciliteiten of juist een rustige camping in de natuur, in Frankrijk is er voor ieder wat wils. Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan voor jouw volgende kampeervakantie in dit prachtige land.