Leuke plekjes in Noord Frankrijk

Noord Frankrijk is een prachtige regio met veel historische steden, mooie stranden en heerlijk eten. Het is een perfecte bestemming voor een weekendje weg of een langere vakantie. In dit artikel delen we de leukste plekjes in Noord Frankrijk.

Lille

Lille is een prachtige stad in het noorden van Frankrijk. Het is een populaire bestemming voor een stedentrip vanwege de mooie architectuur, gezellige pleinen en leuke winkels. Breng een bezoek aan de oude stad, waar je de prachtige kathedraal Notre-Dame de la Treille kunt bewonderen. Ook de Citadel van Lille is een bezoekje waard. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van het uitzicht over de stad.

De Opaalkust

De Opaalkust is een prachtige kustlijn in het noorden van Frankrijk. Het is een populaire bestemming voor een strandvakantie vanwege de mooie stranden en de vele watersportmogelijkheden. Breng een bezoek aan het stadje Le Touquet-Paris-Plage, waar je kunt genieten van het strand en de gezellige boulevard. Ook het stadje Boulogne-sur-Mer is een bezoekje waard. Hier kun je de oude stadsmuren en de Basiliek Notre-Dame de Boulogne bewonderen.

De Somme

De Somme is een prachtige regio in het noorden van Frankrijk. Het is een populaire bestemming voor een vakantie vanwege de mooie natuur en de vele historische bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan de stad Amiens, waar je de prachtige kathedraal van Amiens kunt bewonderen. Ook de Baai van de Somme is een bezoekje waard. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van het uitzicht over de zee.

De Champagnestreek

De Champagnestreek is een prachtige regio in het noorden van Frankrijk. Het is een populaire bestemming voor een vakantie vanwege de vele wijngaarden en de heerlijke champagne. Breng een bezoek aan de stad Reims, waar je de prachtige kathedraal van Reims kunt bewonderen. Ook de stad Epernay is een bezoekje waard. Hier kun je de vele champagnehuizen bezoeken en genieten van een heerlijk glas champagne.

De Kanaaleilanden

De Kanaaleilanden zijn een prachtige eilandengroep voor de kust van Noord Frankrijk. Het is een populaire bestemming voor een vakantie vanwege de mooie natuur en de vele watersportmogelijkheden. Breng een bezoek aan het eiland Jersey, waar je kunt genieten van de mooie stranden en de gezellige dorpjes. Ook het eiland Guernsey is een bezoekje waard. Hier kun je de vele historische bezienswaardigheden bezoeken en genieten van het prachtige uitzicht over de zee.

Conclusie

Noord Frankrijk is een prachtige regio met veel leuke plekjes. Of je nu op zoek bent naar een stedentrip, een strandvakantie of een vakantie in de natuur, Noord Frankrijk heeft voor ieder wat wils. Breng een bezoek aan Lille, de Opaalkust, de Somme, de Champagnestreek of de Kanaaleilanden en geniet van al het moois dat deze regio te bieden heeft.