Leuke plekken Frankrijk

Frankrijk is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijke keuken en een divers landschap. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land jaarlijks miljoenen toeristen trekt. Maar waar moet je nu precies naartoe als je op zoek bent naar leuke plekken in Frankrijk? In dit artikel zetten we een aantal van de mooiste en meest bijzondere plekken voor je op een rij.

1. Parijs

Parijs is natuurlijk dé stad van de liefde en de stad van de Eiffeltoren. Maar er is nog zoveel meer te zien en te doen in deze prachtige stad. Bezoek bijvoorbeeld het Louvre, één van de grootste en meest indrukwekkende musea ter wereld. Of maak een wandeling door de schilderachtige wijk Montmartre, waar je kunt genieten van de gezellige terrasjes en de prachtige uitzichten over de stad.

2. De Franse Rivièra

De Franse Rivièra is een prachtige kuststreek in het zuidoosten van Frankrijk. Hier vind je mooie stranden, gezellige badplaatsen en een heerlijk klimaat. Bezoek bijvoorbeeld het mondaine Cannes, waar jaarlijks het beroemde filmfestival plaatsvindt. Of ga naar Nice, waar je kunt genieten van de prachtige boulevard en de gezellige oude stad.

3. De Provence

De Provence is een regio in het zuidoosten van Frankrijk die bekend staat om haar prachtige landschap, haar heerlijke wijnen en haar pittoreske dorpjes. Bezoek bijvoorbeeld het middeleeuwse dorpje Gordes, dat hoog op een heuvel ligt en een prachtig uitzicht biedt over de omgeving. Of ga naar de stad Avignon, waar je het beroemde pauselijke paleis kunt bezoeken.

4. De Loire-vallei

De Loire-vallei is een prachtige regio in het midden van Frankrijk, die bekend staat om haar kastelen en haar wijnen. Bezoek bijvoorbeeld het imposante kasteel van Chambord, dat één van de grootste kastelen van Europa is. Of ga naar het sprookjesachtige kasteel van Chenonceau, dat over een rivier heen gebouwd is.

5. De Mont Saint-Michel

De Mont Saint-Michel is een prachtig eiland voor de kust van Normandië, dat bekend staat om haar middeleeuwse abdij en haar unieke ligging. Het eiland is alleen te bereiken via een smalle weg die bij vloed onder water komt te staan. Dit maakt een bezoek aan de Mont Saint-Michel extra bijzonder.

6. De Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon is een prachtige kloof in het zuidoosten van Frankrijk, die bekend staat om haar helderblauwe water en haar indrukwekkende rotswanden. Hier kun je prachtige wandelingen maken, kanoën of gewoon genieten van het adembenemende uitzicht.

7. De Camargue

De Camargue is een uniek natuurgebied in het zuiden van Frankrijk, dat bekend staat om haar wilde paarden, flamingo’s en haar prachtige landschap. Hier kun je prachtige fietstochten maken, wandelen of gewoon genieten van de rust en de natuur.

8. De Dordogne

De Dordogne is een prachtige regio in het zuidwesten van Frankrijk, die bekend staat om haar pittoreske dorpjes, haar kastelen en haar heerlijke keuken. Bezoek bijvoorbeeld het middeleeuwse stadje Sarlat, dat bekend staat om haar prachtige architectuur en haar gezellige markten. Of ga naar het kasteel van Beynac, dat hoog boven de rivier de Dordogne uittorent.

Conclusie

Frankrijk is een prachtig land met ontzettend veel leuke plekken om te bezoeken. Of je nu op zoek bent naar cultuur, natuur of gewoon lekker wilt ontspannen, in Frankrijk vind je het allemaal. Hopelijk hebben we je met dit artikel kunnen inspireren om een bezoek te brengen aan één van deze prachtige plekken. Bon voyage!