Leuke steden in Noord-Frankrijk

Frankrijk is een prachtig land met veel verschillende regio’s en steden. Het noorden van Frankrijk is een gebied dat vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen, maar het heeft veel te bieden. In dit artikel zullen we enkele van de leukste steden in Noord-Frankrijk bespreken.

Lille

Lille is een stad in het noorden van Frankrijk, dicht bij de grens met België. Het is een bruisende stad met veel geschiedenis en cultuur. Lille heeft een prachtig historisch centrum met veel mooie gebouwen en pleinen. Het is ook een geweldige plek om te winkelen, met veel boetieks en winkels. Enkele van de hoogtepunten van Lille zijn:

 • De Grote Markt: dit is het centrale plein van Lille en het is omringd door prachtige gebouwen. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de sfeer van de stad.
 • De Citadel van Lille: dit is een indrukwekkend fort dat werd gebouwd in de 17e eeuw. Het is een geweldige plek om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in geschiedenis.
 • De oude stad: dit is het historische centrum van Lille en het is vol met mooie gebouwen en pleinen. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de sfeer van de stad.

Rouen

Rouen is een stad in Normandië, in het noorden van Frankrijk. Het is een prachtige stad met veel geschiedenis en cultuur. Rouen is vooral bekend als de stad waar Jeanne d’Arc werd verbrand op de brandstapel. Enkele van de hoogtepunten van Rouen zijn:

 • De kathedraal van Rouen: dit is een prachtige gotische kathedraal die dateert uit de 12e eeuw. Het is een van de hoogtepunten van de stad en een must-see voor elke bezoeker.
 • De oude stad: dit is het historische centrum van Rouen en het is vol met mooie gebouwen en pleinen. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de sfeer van de stad.
 • Het Gros-Horloge: dit is een indrukwekkend astronomisch uurwerk dat dateert uit de 14e eeuw. Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Rouen.

Amiens

Amiens is een stad in Picardië, in het noorden van Frankrijk. Het is een prachtige stad met veel geschiedenis en cultuur. Amiens is vooral bekend om zijn prachtige kathedraal, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Enkele van de hoogtepunten van Amiens zijn:

 • De kathedraal van Amiens: dit is een prachtige gotische kathedraal die dateert uit de 13e eeuw. Het is een van de hoogtepunten van de stad en een must-see voor elke bezoeker.
 • De Hortillonnages: dit zijn de moestuinen van Amiens, die zich uitstrekken over meer dan 300 hectare. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de natuur.
 • De oude stad: dit is het historische centrum van Amiens en het is vol met mooie gebouwen en pleinen. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de sfeer van de stad.

Boulogne-sur-Mer

Boulogne-sur-Mer is een stad aan de kust van het noorden van Frankrijk. Het is een prachtige stad met veel geschiedenis en cultuur. Boulogne-sur-Mer is vooral bekend om zijn prachtige oude stad en zijn indrukwekkende kasteel. Enkele van de hoogtepunten van Boulogne-sur-Mer zijn:

 • Het kasteel van Boulogne-sur-Mer: dit is een indrukwekkend kasteel dat dateert uit de 13e eeuw. Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad.
 • De oude stad: dit is het historische centrum van Boulogne-sur-Mer en het is vol met mooie gebouwen en pleinen. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de sfeer van de stad.
 • Nausicaá: dit is een groot aquarium en museum dat zich richt op de zee en de oceanen. Het is een geweldige plek om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in de natuur.

Valenciennes

Valenciennes is een stad in het noorden van Frankrijk, dicht bij de grens met België. Het is een prachtige stad met veel geschiedenis en cultuur. Valenciennes is vooral bekend om zijn prachtige oude stad en zijn indrukwekkende museum. Enkele van de hoogtepunten van Valenciennes zijn:

 • Het museum van Valenciennes: dit is een indrukwekkend museum dat zich richt op de kunst en de geschiedenis van de stad. Het is een must-see voor elke bezoeker.
 • De oude stad: dit is het historische centrum van Valenciennes en het is vol met mooie gebouwen en pleinen. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de sfeer van de stad.
 • De Place d’Armes: dit is het centrale plein van Valenciennes en het is omringd door prachtige gebouwen. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de sfeer van de stad.

Conclusie

Noord-Frankrijk heeft veel te bieden voor toeristen die op zoek zijn naar geschiedenis, cultuur en prachtige steden. Lille, Rouen, Amiens, Boulogne-sur-Mer en Valenciennes zijn slechts enkele van de hoogtepunten van deze regio. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, winkelen of gewoon wilt genieten van de sfeer van een prachtige stad, Noord-Frankrijk heeft voor elk wat wils.