Leuke steden in Noord-Frankrijk

Noord-Frankrijk is een regio die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen die naar Frankrijk reizen. Maar deze regio heeft veel te bieden, vooral als het gaat om charmante steden. Hier zijn enkele van de leukste steden in Noord-Frankrijk die je zeker moet bezoeken.

Lille

Lille is de grootste stad in Noord-Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige architectuur, bruisende cultuur en heerlijke keuken. Het historische centrum van Lille is een doolhof van geplaveide straatjes, pleinen en gebouwen uit de 17e en 18e eeuw. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de sfeer van de stad.

Een van de hoogtepunten van Lille is de Vieux-Lille, het oude stadscentrum. Hier vind je talloze boetiekjes, restaurants en cafés. Het is ook de thuisbasis van enkele van de meest indrukwekkende gebouwen van de stad, zoals de kathedraal Notre-Dame de la Treille en het Palais des Beaux-Arts.

Als je van lekker eten houdt, dan is Lille de perfecte plek voor jou. De stad staat bekend om zijn heerlijke gerechten, zoals de welbekende “moules-frites” (mosselen met friet) en “carbonade flamande” (Vlaamse stoofpot). Er zijn talloze restaurants en cafés waar je kunt genieten van deze lekkernijen.

Rouen

Rouen is een prachtige stad in Normandië en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en architectuur. Het is de geboorteplaats van de beroemde Franse heldin Jeanne d’Arc en heeft een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Rouen en de Gros-Horloge.

Het historische centrum van Rouen is een doolhof van geplaveide straatjes en vakwerkhuizen. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de sfeer van de stad. Er zijn talloze restaurants en cafés waar je kunt genieten van de lokale keuken, zoals de “tarte Tatin” (appeltaart) en “andouillette” (worst).

Een van de hoogtepunten van Rouen is de kathedraal van Rouen. Het is een van de meest indrukwekkende gotische kathedralen in Frankrijk en heeft een rijke geschiedenis. Het is ook de plaats waar Jeanne d’Arc werd berecht en verbrand.

Amiens

Amiens is een charmante stad in Picardië en staat bekend om zijn prachtige kathedraal en de “hortillonnages”, de drijvende tuinen. Het historische centrum van Amiens is een doolhof van geplaveide straatjes en vakwerkhuizen. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de sfeer van de stad.

Een van de hoogtepunten van Amiens is de kathedraal van Amiens. Het is een van de grootste gotische kathedralen in Frankrijk en heeft een indrukwekkende architectuur. Het is ook de thuisbasis van de beroemde “Chemin de la Lumière”, een lichtshow die de geschiedenis van de kathedraal vertelt.

Een andere attractie in Amiens zijn de “hortillonnages”, de drijvende tuinen. Het is een netwerk van kanalen en eilanden waarop groenten en bloemen worden verbouwd. Je kunt een boottocht maken door de tuinen en genieten van de prachtige natuur.

Boulogne-sur-Mer

Boulogne-sur-Mer is een charmante stad aan de kust van Noord-Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige stranden en historische bezienswaardigheden. Het historische centrum van Boulogne-sur-Mer is een doolhof van geplaveide straatjes en vakwerkhuizen. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de sfeer van de stad.

Een van de hoogtepunten van Boulogne-sur-Mer is de Basilique Notre-Dame de Boulogne. Het is een indrukwekkende kerk met een rijke geschiedenis. Het is ook de thuisbasis van het Musée de la Ville de Boulogne-sur-Mer, een museum dat de geschiedenis van de stad vertelt.

Een andere attractie in Boulogne-sur-Mer zijn de stranden. Er zijn talloze stranden langs de kustlijn van de stad, waar je kunt genieten van de zon en de zee. Het is ook een geweldige plek om te wandelen en te genieten van het prachtige uitzicht op de zee.

Conclusion

Noord-Frankrijk heeft veel te bieden als het gaat om charmante steden. Of je nu houdt van prachtige architectuur, heerlijk eten of historische bezienswaardigheden, er is voor elk wat wils. Lille, Rouen, Amiens en Boulogne-sur-Mer zijn slechts enkele van de vele steden die je kunt bezoeken in deze regio. Dus waar wacht je nog op? Plan je volgende reis naar Noord-Frankrijk en ontdek deze prachtige steden zelf!