Meer in Frankrijk Camping: Geniet van een onvergetelijke vakantie aan het water

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land staat bekend om zijn prachtige natuur, rijke cultuur en heerlijke keuken. Maar wist je dat Frankrijk ook een groot aantal campings heeft die direct aan een meer liggen? Een meer in Frankrijk camping biedt de perfecte combinatie van natuur, rust en waterpret. In dit artikel lees je alles over de mooiste campings aan een meer in Frankrijk.

Waarom kiezen voor een camping aan een meer in Frankrijk?

Een camping aan een meer in Frankrijk biedt tal van voordelen. Zo kun je genieten van de rust en de natuurlijke omgeving. Het water zorgt voor verkoeling op warme dagen en biedt volop mogelijkheden voor watersporten zoals zwemmen, kanoën, vissen en zeilen. Daarnaast zijn er vaak mooie wandel- en fietsroutes in de omgeving en kun je genieten van prachtige uitzichten over het meer.

Een camping aan een meer in Frankrijk is ook ideaal voor gezinnen met kinderen. Kinderen kunnen veilig spelen in het ondiepe water en zich vermaken met wateractiviteiten. Daarnaast zijn er vaak speeltuinen en animatieprogramma’s op de camping zelf.

De mooiste campings aan een meer in Frankrijk

Er zijn tal van campings in Frankrijk die direct aan een meer liggen. Hieronder vind je een selectie van de mooiste campings aan een meer in Frankrijk:

Camping Le Lac d’Orient

Camping Le Lac d’Orient ligt in de Champagnestreek, aan de oevers van het Lac d’Orient. Dit meer is maar liefst 2300 hectare groot en biedt volop mogelijkheden voor watersporten. Op de camping zelf vind je een zwembad, een speeltuin en een animatieprogramma voor kinderen. Daarnaast kun je op de camping fietsen huren en de omgeving verkennen.

Camping Les Rives du Lac

Camping Les Rives du Lac ligt in de Dordogne, aan de oevers van het Lac de Grolejac. Dit meer is omringd door bossen en biedt volop mogelijkheden voor vissen, zwemmen en kanoën. Op de camping zelf vind je een zwembad, een restaurant en een speeltuin. Daarnaast kun je in de omgeving prachtige wandelingen maken en genieten van de natuur.

Camping Le Lac Bleu

Camping Le Lac Bleu ligt in de Franse Alpen, aan de oevers van het Lac de Saint-Disdille. Dit meer is omringd door bergen en biedt volop mogelijkheden voor watersporten en wandelingen. Op de camping zelf vind je een zwembad, een restaurant en een animatieprogramma voor kinderen. Daarnaast kun je in de omgeving prachtige bergwandelingen maken en genieten van de natuur.

Camping Le Lac de la Liez

Camping Le Lac de la Liez ligt in de Haute-Marne, aan de oevers van het Lac de la Liez. Dit meer is omringd door bossen en biedt volop mogelijkheden voor watersporten en vissen. Op de camping zelf vind je een zwembad, een restaurant en een animatieprogramma voor kinderen. Daarnaast kun je in de omgeving prachtige wandelingen maken en genieten van de natuur.

Praktische informatie

Als je een camping aan een meer in Frankrijk wilt boeken, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om te kijken naar de faciliteiten op de camping zelf, zoals zwembaden, speeltuinen en animatieprogramma’s. Daarnaast is het handig om te weten welke watersporten er mogelijk zijn op het meer en of er fiets- en wandelroutes in de omgeving zijn.

Verder is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de camping en de beschikbaarheid van staanplaatsen en accommodaties. Ook de ligging van de camping ten opzichte van bezienswaardigheden en steden kan een rol spelen in je keuze.

Als je met de auto naar Frankrijk reist, is het handig om te weten dat je op de meeste campings een parkeerplaats bij je staanplaats of accommodatie hebt. Daarnaast is het handig om te kijken naar de afstand vanaf de camping tot de dichtstbijzijnde supermarkt en andere voorzieningen.

Conclusie

Een camping aan een meer in Frankrijk biedt de perfecte combinatie van natuur, rust en waterpret. Of je nu wilt zwemmen, vissen, kanoën of gewoon wilt genieten van de prachtige omgeving, er is voor ieder wat wils. In dit artikel hebben we een aantal van de mooiste campings aan een meer in Frankrijk genoemd. Hopelijk heb je hierdoor inspiratie opgedaan voor je volgende vakantie naar Frankrijk!