Meer Noord Frankrijk

Meer Noord Frankrijk is een prachtige regio in het noorden van Frankrijk. Het gebied staat bekend om zijn vele meren, historische steden en prachtige natuur. In dit artikel nemen we je mee op een reis door Meer Noord Frankrijk en laten we je zien wat deze regio allemaal te bieden heeft.

De meren van Meer Noord Frankrijk

Een van de grootste trekpleisters van Meer Noord Frankrijk zijn de vele meren die in de regio te vinden zijn. Deze meren zijn niet alleen prachtig om te zien, maar bieden ook tal van mogelijkheden voor watersportliefhebbers. Zo kun je er bijvoorbeeld zeilen, kanoën, windsurfen en vissen. Enkele van de mooiste meren in de regio zijn:

 • Le Lac d’Orient
 • Le Lac du Der-Chantecoq
 • Le Lac de Madine
 • Le Lac de la Forêt d’Orient

Naast watersport kun je bij de meren van Meer Noord Frankrijk ook genieten van prachtige wandel- en fietsroutes. Zo kun je bijvoorbeeld een rondje om het meer maken of een van de vele paden volgen die door de omliggende bossen en velden lopen.

Historische steden in Meer Noord Frankrijk

Naast de meren heeft Meer Noord Frankrijk ook een aantal prachtige historische steden die zeker een bezoek waard zijn. Enkele van de mooiste steden in de regio zijn:

 • Troyes
 • Reims
 • Metz
 • Nancy

Troyes is een prachtige middeleeuwse stad met smalle straatjes, vakwerkhuizen en een indrukwekkende kathedraal. Reims staat bekend om zijn prachtige gotische kathedraal en de vele champagnehuizen die in de stad te vinden zijn. Metz is een stad met een rijke geschiedenis en heeft een prachtig historisch centrum met onder andere de kathedraal Saint-Étienne en het Centre Pompidou-Metz. Nancy staat bekend om zijn prachtige Place Stanislas, een van de mooiste pleinen van Europa.

De natuur van Meer Noord Frankrijk

Naast de meren en historische steden heeft Meer Noord Frankrijk ook een prachtige natuur. Zo kun je er bijvoorbeeld genieten van uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en prachtige rivieren. Enkele van de mooiste natuurgebieden in de regio zijn:

 • Parc Naturel Régional de la Forêt d’Orient
 • Parc Naturel Régional des Ardennes
 • Parc Naturel Régional de Lorraine

Het Parc Naturel Régional de la Forêt d’Orient is een prachtig natuurgebied met uitgestrekte bossen, meren en moerassen. Het is een ideale plek om te wandelen, fietsen of gewoon te genieten van de natuur. Het Parc Naturel Régional des Ardennes is een ander prachtig natuurgebied met uitgestrekte bossen, heuvels en rivieren. Hier kun je onder andere genieten van prachtige wandelroutes en mountainbikepaden. Het Parc Naturel Régional de Lorraine is een natuurgebied met een rijke flora en fauna. Hier kun je onder andere genieten van prachtige wandelroutes en vogels spotten.

Conclusie

Meer Noord Frankrijk is een prachtige regio met veel te bieden. Of je nu houdt van watersport, historische steden of prachtige natuur, in Meer Noord Frankrijk vind je het allemaal. Dus waar wacht je nog op? Boek snel je vakantie naar Meer Noord Frankrijk en ontdek deze prachtige regio zelf!