Meren in Noord Frankrijk

Noord Frankrijk is een prachtige regio met veel natuurlijke schoonheid. Een van de meest opvallende kenmerken van deze regio zijn de vele meren die er te vinden zijn. Deze meren zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar bieden ook tal van recreatieve mogelijkheden. In dit artikel zullen we enkele van de beste meren in Noord Frankrijk bespreken en wat je er kunt doen.

Lac d’Annecy

Lac d’Annecy is een van de meest populaire meren in Noord Frankrijk. Het is gelegen in de regio Haute-Savoie en is omgeven door de prachtige Franse Alpen. Het meer is ongeveer 14 kilometer lang en biedt tal van recreatieve mogelijkheden, zoals zwemmen, vissen, zeilen en kajakken. Er zijn ook veel wandel- en fietspaden rond het meer, waardoor het een geweldige plek is om te genieten van de natuur.

Lac du Bourget

Lac du Bourget is het grootste natuurlijke meer in Frankrijk en is gelegen in de regio Savoie. Het meer is ongeveer 18 kilometer lang en biedt tal van recreatieve mogelijkheden, zoals zwemmen, vissen, zeilen en waterskiën. Er zijn ook veel wandel- en fietspaden rond het meer, waardoor het een geweldige plek is om te genieten van de natuur. Het meer is ook de thuisbasis van enkele van de beste restaurants in de regio, waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten.

Lac de Madine

Lac de Madine is een kunstmatig meer dat is gemaakt in de jaren 70. Het is gelegen in de regio Lorraine en is ongeveer 13 kilometer lang. Het meer biedt tal van recreatieve mogelijkheden, zoals zwemmen, vissen, zeilen en windsurfen. Er zijn ook veel wandel- en fietspaden rond het meer, waardoor het een geweldige plek is om te genieten van de natuur. Het meer is ook de thuisbasis van enkele van de beste campings in de regio, waar je kunt genieten van een ontspannen vakantie.

Lac de Gérardmer

Lac de Gérardmer is gelegen in de regio Vogezen en is ongeveer 2,2 kilometer lang. Het meer biedt tal van recreatieve mogelijkheden, zoals zwemmen, vissen, zeilen en kajakken. Er zijn ook veel wandel- en fietspaden rond het meer, waardoor het een geweldige plek is om te genieten van de natuur. Het meer is ook de thuisbasis van enkele van de beste restaurants in de regio, waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten.

Lac de la Forêt d’Orient

Lac de la Forêt d’Orient is gelegen in de regio Champagne-Ardenne en is ongeveer 23 kilometer lang. Het meer biedt tal van recreatieve mogelijkheden, zoals zwemmen, vissen, zeilen en waterskiën. Er zijn ook veel wandel- en fietspaden rond het meer, waardoor het een geweldige plek is om te genieten van de natuur. Het meer is ook de thuisbasis van enkele van de beste campings in de regio, waar je kunt genieten van een ontspannen vakantie.

Conclusie

Noord Frankrijk is een geweldige plek om te genieten van de natuur en de vele meren in de regio bieden tal van recreatieve mogelijkheden. Of je nu wilt zwemmen, vissen, zeilen of gewoon wilt genieten van de prachtige omgeving, er is voor elk wat wils. Dus als je op zoek bent naar een geweldige vakantiebestemming, overweeg dan zeker Noord Frankrijk en de vele meren die het te bieden heeft.