Midden Frankrijk vakantie: ontdek de charme van het Franse platteland

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, van de prachtige stranden aan de Côte d’Azur tot de indrukwekkende bergen van de Alpen. Maar wat veel mensen niet weten, is dat het midden van Frankrijk ook een geweldige vakantiebestemming is. Hier vind je rustige dorpjes, glooiende heuvels en uitgestrekte bossen. In dit artikel lees je alles over een midden Frankrijk vakantie.

Waar ligt midden Frankrijk?

Voordat we dieper ingaan op de mogelijkheden van een midden Frankrijk vakantie, is het handig om te weten waar we het precies over hebben. Midden Frankrijk is een regio die zich uitstrekt van de Loire-vallei in het westen tot aan de Bourgogne in het oosten. Het gebied wordt gekenmerkt door een glooiend landschap met veel groen en rustige dorpjes.

Wat zijn de mogelijkheden voor een midden Frankrijk vakantie?

Een midden Frankrijk vakantie biedt veel mogelijkheden. Hieronder hebben we een aantal opties voor je op een rijtje gezet:

1. Fietsen en wandelen

Het glooiende landschap van midden Frankrijk leent zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten. Er zijn talloze routes uitgestippeld die je langs de mooiste plekjes voeren. Zo kun je bijvoorbeeld de Loire-vallei verkennen per fiets of te voet. Onderweg kom je langs prachtige kastelen en schilderachtige dorpjes.

2. Wijnproeven

Midden Frankrijk staat bekend om zijn wijnen. In de Bourgogne vind je bijvoorbeeld de beroemde wijngaarden van de Côte d’Or. Hier kun je de lekkerste wijnen proeven en genieten van de mooie omgeving. Ook in de Loire-vallei zijn er volop mogelijkheden om wijn te proeven. Hier worden vooral witte wijnen geproduceerd, zoals de bekende Sancerre.

3. Kastelen bezoeken

Midden Frankrijk staat bekend om zijn vele kastelen. Vooral in de Loire-vallei vind je er veel. Hier werden vroeger de koningen van Frankrijk gekroond en woonden de adel. Een aantal van deze kastelen zijn opengesteld voor publiek, zoals het beroemde kasteel van Chambord. Dit is het grootste kasteel van de Loire-vallei en een absolute must-see.

4. Steden bezoeken

Ook voor stedentrips kun je terecht in midden Frankrijk. Zo is Orléans een mooie stad met een rijke geschiedenis. Hier werd Jeanne d’Arc geboren en er zijn nog veel sporen te vinden van haar leven. Ook Bourges is een mooie stad om te bezoeken. Hier vind je een prachtige kathedraal en een middeleeuws centrum.

Waar kun je verblijven tijdens een midden Frankrijk vakantie?

Er zijn volop mogelijkheden om te verblijven tijdens een midden Frankrijk vakantie. Hieronder hebben we een aantal opties voor je op een rijtje gezet:

1. Camping

Er zijn veel campings te vinden in midden Frankrijk. Vooral in de zomermaanden is dit een populaire optie. Je kunt hier genieten van de rust en de natuur. Vaak zijn er ook faciliteiten zoals een zwembad en een restaurant.

2. Vakantiehuis

Een vakantiehuis is een goede optie als je met een grotere groep op vakantie gaat. Er zijn veel vakantiehuizen te vinden in midden Frankrijk, van eenvoudige huisjes tot luxe villa’s. Vaak heb je hier ook een eigen tuin of zwembad.

3. Hotel

Als je liever wat meer luxe wilt, kun je kiezen voor een hotel. Er zijn veel mooie hotels te vinden in midden Frankrijk, vaak gevestigd in historische gebouwen. Hier kun je genieten van een comfortabel verblijf en vaak ook van een goed restaurant.

Conclusie

Een midden Frankrijk vakantie biedt volop mogelijkheden. Of je nu wilt fietsen, wandelen, wijnproeven of kastelen bezoeken, het kan allemaal in deze mooie regio. Er zijn volop mogelijkheden om te verblijven, van campings tot luxe hotels. Kortom, een midden Frankrijk vakantie is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar rust, natuur en cultuur.