Mooie kampeerplekken Frankrijk

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor kampeerliefhebbers. Het land heeft een gevarieerd landschap, van bergen tot aan zee en van bossen tot aan wijngaarden. Er zijn dan ook talloze mooie kampeerplekken te vinden in Frankrijk. In dit artikel zetten we een aantal van deze mooie kampeerplekken voor je op een rijtje.

1. Camping Les Sablons

Camping Les Sablons is gelegen aan de Middellandse Zee, in de buurt van het plaatsje Portiragnes. De camping heeft een eigen privéstrand en een groot zwembadcomplex met glijbanen en een lazy river. Daarnaast zijn er talloze sport- en spelactiviteiten te doen op de camping, zoals voetbal, volleybal en tennis. Ook is er een animatieteam aanwezig dat zorgt voor leuke activiteiten voor jong en oud.

2. Camping Le Château de Rochetaillee

Camping Le Château de Rochetaillee is gelegen in de Ardèche, in het zuiden van Frankrijk. De camping is gelegen op een landgoed met een kasteel uit de 17e eeuw. De kampeerplekken zijn ruim opgezet en bieden veel privacy. Op de camping is een zwembad aanwezig en er zijn talloze wandel- en fietsroutes in de omgeving.

3. Camping Les Gorges du Verdon

Camping Les Gorges du Verdon is gelegen in de Provence, in het zuidoosten van Frankrijk. De camping is gelegen aan de rivier de Verdon en biedt prachtige uitzichten op de omgeving. Op de camping zijn talloze sport- en spelactiviteiten te doen, zoals kanoën, raften en mountainbiken. Ook zijn er talloze wandelroutes in de omgeving.

4. Camping Le Ty Nadan

Camping Le Ty Nadan is gelegen in Bretagne, in het noordwesten van Frankrijk. De camping is gelegen aan een rivier en biedt talloze watersportmogelijkheden, zoals kanoën en vissen. Daarnaast zijn er talloze sport- en spelactiviteiten te doen op de camping, zoals boogschieten en paardrijden. Ook is er een groot zwembadcomplex aanwezig.

5. Camping Les Méditerranées

Camping Les Méditerranées is gelegen aan de Middellandse Zee, in de buurt van het plaatsje Marseillan-Plage. De camping heeft een eigen privéstrand en een groot zwembadcomplex met glijbanen en een lazy river. Daarnaast zijn er talloze sport- en spelactiviteiten te doen op de camping, zoals voetbal, volleybal en tennis. Ook is er een animatieteam aanwezig dat zorgt voor leuke activiteiten voor jong en oud.

6. Camping Le Bois de Valmarie

Camping Le Bois de Valmarie is gelegen aan de Middellandse Zee, in de buurt van het plaatsje Argelès-sur-Mer. De camping is gelegen op een heuvel en biedt prachtige uitzichten op de omgeving. Op de camping is een zwembad aanwezig en er zijn talloze sport- en spelactiviteiten te doen. Daarnaast is er een privéstrand aanwezig dat alleen toegankelijk is voor campinggasten.

7. Camping Les Cigales

Camping Les Cigales is gelegen in de Provence, in het zuidoosten van Frankrijk. De camping is gelegen in een bosrijke omgeving en biedt veel schaduwrijke kampeerplekken. Op de camping is een zwembad aanwezig en er zijn talloze sport- en spelactiviteiten te doen. Daarnaast zijn er talloze wandelroutes in de omgeving.

8. Camping Le Domaine de la Yole

Camping Le Domaine de la Yole is gelegen aan de Middellandse Zee, in de buurt van het plaatsje Valras-Plage. De camping heeft een eigen wijngaard en er worden dan ook regelmatig wijnproeverijen georganiseerd. Op de camping is een groot zwembadcomplex aanwezig en er zijn talloze sport- en spelactiviteiten te doen. Daarnaast is er een privéstrand aanwezig dat alleen toegankelijk is voor campinggasten.

9. Camping Le Paradis

Camping Le Paradis is gelegen in de Dordogne, in het zuidwesten van Frankrijk. De camping is gelegen aan de rivier de Vézère en biedt talloze watersportmogelijkheden, zoals kanoën en vissen. Op de camping is een zwembad aanwezig en er zijn talloze sport- en spelactiviteiten te doen. Daarnaast zijn er talloze wandel- en fietsroutes in de omgeving.

10. Camping Les Ormes

Camping Les Ormes is gelegen in de Loirestreek, in het midden van Frankrijk. De camping is gelegen op een landgoed met een kasteel uit de 16e eeuw. Op de camping is een groot zwembadcomplex aanwezig en er zijn talloze sport- en spelactiviteiten te doen. Daarnaast zijn er talloze wandel- en fietsroutes in de omgeving.

Conclusie

Frankrijk heeft talloze mooie kampeerplekken te bieden. Of je nu op zoek bent naar een camping aan de Middellandse Zee of in de bergen, er is voor ieder wat wils. De bovengenoemde campings zijn slechts een greep uit het aanbod. Het is dan ook zeker de moeite waard om zelf op zoek te gaan naar mooie kampeerplekken in Frankrijk.