Mooie plekken Frankrijk dichtbij Nederland

Frankrijk is een prachtig land met veel mooie plekken om te ontdekken. Gelukkig hoef je niet altijd ver te reizen om te genieten van al het moois dat Frankrijk te bieden heeft. Er zijn namelijk genoeg mooie plekken in Frankrijk die dichtbij Nederland liggen. In dit artikel nemen we je mee langs een aantal van deze mooie plekken.

1. De Elzas

De Elzas is een prachtige streek in het noordoosten van Frankrijk, tegen de grens met Duitsland aan. Het gebied staat bekend om zijn pittoreske dorpjes, glooiende heuvels en uitgestrekte wijngaarden. De Elzas is ook de thuisbasis van de beroemde Route des Vins, een schilderachtige route langs de mooiste wijngaarden van de streek. De Elzas is vanuit Nederland goed bereikbaar met de auto en de trein.

2. Normandië

Normandië is een regio in het noordwesten van Frankrijk, bekend om zijn prachtige kustlijn, historische bezienswaardigheden en charmante dorpjes. De regio is vooral bekend vanwege de invasie van de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar heeft nog veel meer te bieden. Bezoek bijvoorbeeld de middeleeuwse stad Rouen, de indrukwekkende kliffen van Étretat of het pittoreske vissersdorpje Honfleur. Normandië is vanuit Nederland goed bereikbaar met de auto en de trein.

3. De Loirevallei

De Loirevallei is een prachtige streek in het midden van Frankrijk, bekend om zijn kastelen, wijngaarden en schilderachtige dorpjes. De streek is vernoemd naar de rivier de Loire, die door het gebied stroomt. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde kasteel van Chambord, het charmante dorpje Amboise of de indrukwekkende tuinen van Villandry. De Loirevallei is vanuit Nederland goed bereikbaar met de auto en de trein.

4. De Ardennen

De Ardennen is een prachtig natuurgebied op de grens van België, Luxemburg en Frankrijk. Het gebied staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en schilderachtige dorpjes. Bezoek bijvoorbeeld het middeleeuwse stadje Dinant, de grotten van Han of het kasteel van Bouillon. De Ardennen zijn vanuit Nederland goed bereikbaar met de auto.

5. De Côte d’Azur

De Côte d’Azur is een prachtige kuststreek in het zuidoosten van Frankrijk, bekend om zijn azuurblauwe zee, zonnige stranden en mondaine badplaatsen. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde filmfestival van Cannes, de luxe jachthaven van Saint-Tropez of het prachtige eiland Île Sainte-Marguerite. De Côte d’Azur is vanuit Nederland goed bereikbaar met de auto, de trein en het vliegtuig.

Conclusie

Frankrijk heeft veel mooie plekken om te ontdekken, en gelukkig hoef je niet altijd ver te reizen om te genieten van al het moois dat het land te bieden heeft. De Elzas, Normandië, de Loirevallei, de Ardennen en de Côte d’Azur zijn stuk voor stuk prachtige plekken die dichtbij Nederland liggen en goed bereikbaar zijn met de auto, de trein en het vliegtuig. Of je nu op zoek bent naar natuur, cultuur of ontspanning, Frankrijk heeft voor ieder wat wils.