Mooie plekken Oost Frankrijk

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming in Frankrijk, dan is het oosten van het land zeker een aanrader. Het oosten van Frankrijk heeft namelijk veel mooie plekken die zeker een bezoek waard zijn. In dit artikel zullen we een aantal van deze mooie plekken bespreken.

1. Straatsburg

Straatsburg is de hoofdstad van de Elzas en is een prachtige stad met veel historische gebouwen. Het oude centrum van Straatsburg staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is zeker een bezoek waard. Hier vind je onder andere de kathedraal van Straatsburg, die een van de hoogste kerktorens ter wereld heeft. Ook de wijk Petite France is een aanrader. Dit is een schilderachtige wijk met vakwerkhuizen en kanalen.

2. Colmar

Colmar is een stadje in de Elzas en staat bekend om zijn prachtige oude centrum. Hier vind je veel vakwerkhuizen en smalle straatjes. Ook de wijk Klein Venetië is een aanrader. Dit is een wijk met kanalen en bruggen, die doet denken aan Venetië.

3. Besançon

Besançon is een stad in de regio Franche-Comté en heeft een prachtig oud centrum. Hier vind je onder andere de citadel van Besançon, die op een heuvel ligt en een mooi uitzicht biedt over de stad. Ook de kathedraal van Besançon is een bezoek waard.

4. Dijon

Dijon is de hoofdstad van de regio Bourgogne en staat bekend om zijn mosterd. Maar Dijon heeft meer te bieden dan alleen mosterd. Het oude centrum van Dijon is prachtig en heeft veel historische gebouwen. Hier vind je onder andere het Paleis van de Hertogen van Bourgondië en de kathedraal van Dijon.

5. Lyon

Lyon is de op twee na grootste stad van Frankrijk en staat bekend om zijn gastronomie. Maar Lyon heeft meer te bieden dan alleen lekker eten. Het oude centrum van Lyon staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft veel historische gebouwen. Hier vind je onder andere de kathedraal van Lyon en het Romeinse theater.

6. Annecy

Annecy is een stadje in de regio Rhône-Alpes en staat bekend om zijn prachtige ligging aan het meer van Annecy. Het oude centrum van Annecy is prachtig en heeft veel historische gebouwen. Hier vind je onder andere het kasteel van Annecy en de kathedraal van Annecy.

7. Chamonix

Chamonix is een stadje in de regio Rhône-Alpes en staat bekend om zijn prachtige ligging aan de voet van de Mont Blanc. Chamonix is een populaire wintersportbestemming, maar ook in de zomer is het hier prachtig. Hier kun je onder andere wandelen en mountainbiken.

8. Nancy

Nancy is een stad in de regio Lotharingen en staat bekend om zijn prachtige Place Stanislas. Dit is een groot plein met veel historische gebouwen. Ook de kathedraal van Nancy is een bezoek waard.

9. Metz

Metz is een stad in de regio Lotharingen en staat bekend om zijn prachtige kathedraal. De kathedraal van Metz is een van de grootste gotische kathedralen van Europa en is zeker een bezoek waard. Ook het oude centrum van Metz is prachtig.

10. Reims

Reims is een stad in de regio Champagne-Ardenne en staat bekend om zijn champagne. Maar Reims heeft meer te bieden dan alleen champagne. Het oude centrum van Reims is prachtig en heeft veel historische gebouwen. Hier vind je onder andere de kathedraal van Reims, waar de Franse koningen werden gekroond.

Conclusie

Het oosten van Frankrijk heeft veel mooie plekken die zeker een bezoek waard zijn. Of je nu houdt van historische gebouwen, prachtige natuur of lekker eten, in het oosten van Frankrijk vind je het allemaal. Hopelijk heb je door dit artikel inspiratie gekregen voor een vakantie in het oosten van Frankrijk.