Mooie streken Frankrijk

Frankrijk is een land dat bekend staat om zijn prachtige landschappen, historische steden en heerlijke keuken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land jaarlijks miljoenen toeristen trekt. Maar waar moet je nu precies zijn voor de mooiste streken van Frankrijk? In dit artikel zetten we een aantal van de mooiste streken voor je op een rij.

1. De Provence

De Provence is een streek in het zuidoosten van Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige lavendelvelden, pittoreske dorpjes en heerlijke wijnen. In de zomermaanden kleurt de streek paars van de bloeiende lavendelvelden en kun je genieten van de geur van deze bloemen. Daarnaast zijn er in de Provence tal van historische steden te vinden, zoals Avignon, Aix-en-Provence en Arles. Ook kun je er heerlijk wandelen in de bergen van de Luberon.

2. De Dordogne

De Dordogne is een streek in het zuidwesten van Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige kastelen, middeleeuwse stadjes en heerlijke gastronomie. In de Dordogne kun je onder andere de beroemde grotten van Lascaux bezoeken, waar je rotstekeningen kunt bewonderen die meer dan 17.000 jaar oud zijn. Daarnaast zijn er tal van kastelen te vinden, zoals het imposante Château de Beynac. Ook kun je er genieten van heerlijke streekproducten, zoals foie gras, truffels en walnoten.

3. De Côte d’Azur

De Côte d’Azur is een streek in het zuidoosten van Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige stranden, mondaine badplaatsen en luxe jachten. In de Côte d’Azur kun je onder andere de beroemde stad Nice bezoeken, waar je kunt genieten van de prachtige boulevard en het oude centrum. Daarnaast zijn er tal van andere badplaatsen te vinden, zoals Cannes, Saint-Tropez en Monaco. Ook kun je er heerlijk wandelen in de bergen van het achterland.

4. De Elzas

De Elzas is een streek in het noordoosten van Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige vakwerkhuizen, heerlijke wijnen en culinaire specialiteiten. In de Elzas kun je onder andere de beroemde stad Straatsburg bezoeken, waar je kunt genieten van de prachtige kathedraal en het oude centrum. Daarnaast zijn er tal van andere pittoreske dorpjes te vinden, zoals Riquewihr en Eguisheim. Ook kun je er heerlijk wandelen in de bergen van de Vogezen.

5. De Loirestreek

De Loirestreek is een streek in het midden van Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige kastelen, wijngaarden en historische stadjes. In de Loirestreek kun je onder andere het beroemde kasteel van Chambord bezoeken, dat bekend staat om zijn imposante architectuur. Daarnaast zijn er tal van andere kastelen te vinden, zoals het romantische kasteel van Chenonceau. Ook kun je er heerlijk fietsen langs de rivier de Loire.

Conclusie

Frankrijk heeft tal van prachtige streken die zeker een bezoek waard zijn. Of je nu houdt van stranden, bergen, historische steden of culinaire hoogstandjes, er is voor ieder wat wils. De Provence, de Dordogne, de Côte d’Azur, de Elzas en de Loirestreek zijn slechts een aantal voorbeelden van de vele mooie streken die Frankrijk te bieden heeft. Dus pak je koffer en ontdek zelf de schoonheid van dit prachtige land.