Mooie vakantie plekken Frankrijk

Frankrijk is een van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot indrukwekkende bergen en historische steden. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste vakantieplekken in Frankrijk.

1. Côte d’Azur

De Côte d’Azur, ook wel bekend als de Franse Rivièra, is een van de meest glamoureuze vakantiebestemmingen ter wereld. De regio staat bekend om zijn prachtige stranden, luxe resorts en bruisende nachtleven. De steden Nice, Cannes en Saint-Tropez zijn populaire bestemmingen aan de Côte d’Azur.

2. Provence

De Provence is een regio in het zuidoosten van Frankrijk, bekend om zijn prachtige landschap, pittoreske dorpjes en heerlijke keuken. De regio is ook de thuisbasis van enkele van de meest beroemde wijngaarden van Frankrijk. De steden Avignon, Aix-en-Provence en Marseille zijn populaire bestemmingen in de Provence.

3. Parijs

Parijs, de stad van de liefde, is een van de meest romantische steden ter wereld. De stad staat bekend om zijn prachtige architectuur, musea en kunstgalerijen. De Eiffeltoren, de Notre-Dame en het Louvre zijn enkele van de meest populaire bezienswaardigheden in Parijs.

4. Bretagne

Bretagne is een regio in het noordwesten van Frankrijk, bekend om zijn prachtige kustlijn, middeleeuwse steden en heerlijke zeevruchten. De regio is ook de thuisbasis van enkele van de meest indrukwekkende kastelen van Frankrijk. De steden Rennes, Saint-Malo en Quimper zijn populaire bestemmingen in Bretagne.

5. Bordeaux

Bordeaux is een stad in het zuidwesten van Frankrijk, bekend om zijn prachtige architectuur, wijngaarden en gastronomie. De stad staat bekend om zijn beroemde wijnen en is de thuisbasis van enkele van de meest prestigieuze wijngaarden ter wereld. De stad Bordeaux is ook een UNESCO-werelderfgoedlocatie vanwege zijn prachtige architectuur.

6. Loire-vallei

De Loire-vallei is een regio in het midden van Frankrijk, bekend om zijn prachtige kastelen, wijngaarden en landschap. De regio is ook de thuisbasis van enkele van de meest indrukwekkende kathedralen van Frankrijk. De steden Tours, Orléans en Blois zijn populaire bestemmingen in de Loire-vallei.

7. Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel is een eiland en een historisch monument in Normandië, Frankrijk. Het eiland staat bekend om zijn prachtige middeleeuwse architectuur en is een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Het eiland is alleen bereikbaar via een smalle weg die bij vloed onder water komt te staan.

8. Corsica

Corsica is een eiland in de Middellandse Zee, bekend om zijn prachtige stranden, kristalheldere wateren en indrukwekkende bergen. Het eiland is ook de thuisbasis van enkele van de meest pittoreske dorpjes van Frankrijk. De steden Ajaccio, Bastia en Calvi zijn populaire bestemmingen op Corsica.

9. Lyon

Lyon is een stad in het oosten van Frankrijk, bekend om zijn prachtige architectuur, gastronomie en culturele erfgoed. De stad staat bekend om zijn beroemde keuken en is de thuisbasis van enkele van de meest prestigieuze restaurants ter wereld. De stad Lyon is ook een UNESCO-werelderfgoedlocatie vanwege zijn prachtige architectuur.

10. Normandië

Normandië is een regio in het noordwesten van Frankrijk, bekend om zijn prachtige kustlijn, middeleeuwse steden en historische bezienswaardigheden. De regio is ook de thuisbasis van enkele van de meest indrukwekkende kathedralen van Frankrijk. De steden Rouen, Caen en Bayeux zijn populaire bestemmingen in Normandië.

Conclusie

Frankrijk heeft veel te bieden als vakantiebestemming. Of je nu op zoek bent naar prachtige stranden, indrukwekkende bergen of historische steden, Frankrijk heeft het allemaal. De hierboven genoemde vakantieplekken zijn slechts enkele van de vele mooie plekken die Frankrijk te bieden heeft. Of je nu een romantisch uitje plant of een gezinsvakantie, Frankrijk is de perfecte bestemming.