Mooiste natuurgebieden Frankrijk

Frankrijk staat bekend om zijn prachtige landschappen en natuurlijke schoonheid. Het land heeft een gevarieerd landschap, van de bergen in de Alpen tot de stranden aan de Middellandse Zee. Er zijn talloze natuurgebieden in Frankrijk die het bezoeken waard zijn. In dit artikel zullen we de mooiste natuurgebieden van Frankrijk bespreken.

1. Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon is een indrukwekkende kloof in het zuidoosten van Frankrijk. Het is de op een na grootste kloof ter wereld en biedt een spectaculair uitzicht op de turquoise rivier die door de kloof stroomt. Het gebied is populair bij wandelaars, klimmers en watersporters. Er zijn talloze wandelpaden en klimroutes die door de kloof lopen. Watersportliefhebbers kunnen kajakken, kanoën en raften op de rivier.

2. Mont Blanc

De Mont Blanc is de hoogste berg van de Alpen en Europa. Het is een populaire bestemming voor bergbeklimmers en wandelaars. Het gebied rond de Mont Blanc biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en gletsjers. Er zijn talloze wandelpaden die door het gebied lopen, variërend van eenvoudige wandelingen tot uitdagende bergtochten.

3. Camargue

De Camargue is een uniek natuurgebied in het zuiden van Frankrijk. Het gebied bestaat uit moerassen, zoutpannen en duinen en is de thuisbasis van vele zeldzame planten- en diersoorten. Het is vooral bekend om zijn wilde paarden en flamingo’s. Het gebied is populair bij vogelliefhebbers en natuurfotografen.

4. Calanques

De Calanques zijn een reeks van inhammen en kliffen aan de kust van de Middellandse Zee. Het gebied is populair bij wandelaars en biedt een prachtig uitzicht op de azuurblauwe zee en de rotsachtige kustlijn. Er zijn talloze wandelpaden die door de Calanques lopen, variërend van eenvoudige wandelingen tot uitdagende bergtochten.

5. Vanoise National Park

Het Vanoise National Park is het oudste nationale park van Frankrijk en ligt in de Franse Alpen. Het park is de thuisbasis van vele zeldzame planten- en diersoorten, waaronder de steenbok. Het gebied is populair bij wandelaars en biedt talloze wandelpaden die door de bergen en valleien lopen.

6. Les Ecrins National Park

Les Ecrins National Park is een ander nationaal park in de Franse Alpen. Het park is de thuisbasis van vele gletsjers, meren en bergtoppen. Het gebied is populair bij bergbeklimmers en biedt talloze klimroutes en bergtochten. Het park is ook populair bij wandelaars en biedt talloze wandelpaden die door de bergen en valleien lopen.

7. Corsica

Corsica is een eiland in de Middellandse Zee en is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers. Het eiland heeft een gevarieerd landschap, van de bergen in het binnenland tot de stranden aan de kust. Het is de thuisbasis van vele zeldzame planten- en diersoorten, waaronder de Corsicaanse moeflon. Het eiland is populair bij wandelaars en biedt talloze wandelpaden die door de bergen en langs de kust lopen.

8. Les Gorges de l’Ardèche

Les Gorges de l’Ardèche is een kloof in het zuiden van Frankrijk. Het gebied biedt een spectaculair uitzicht op de rivier die door de kloof stroomt en de omliggende rotsformaties. Het is populair bij kajakkers en kanovaarders, maar ook bij wandelaars die de kloof willen verkennen.

9. Les Cévennes

Les Cévennes is een bergketen in het zuiden van Frankrijk. Het gebied is de thuisbasis van vele zeldzame planten- en diersoorten, waaronder de Europese wolf. Het is populair bij wandelaars en biedt talloze wandelpaden die door de bergen en valleien lopen.

10. Les Vosges

Les Vosges is een bergketen in het noordoosten van Frankrijk. Het gebied is populair bij wandelaars en biedt talloze wandelpaden die door de bergen en valleien lopen. Het is ook de thuisbasis van vele meren en watervallen, waaronder de Cascade du Hérisson.

Conclusie

Frankrijk heeft een gevarieerd landschap en biedt talloze natuurgebieden die het bezoeken waard zijn. Van de indrukwekkende kloof van de Gorges du Verdon tot de bergketens van Les Vosges en Les Cévennes, er is voor elk wat wils. Of je nu wilt wandelen, klimmen, kajakken of gewoon wilt genieten van de prachtige natuur, Frankrijk heeft het allemaal.