Mooiste park van Frankrijk

Frankrijk staat bekend om zijn prachtige landschappen en natuurlijke schoonheid. Het land heeft talloze parken en tuinen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Maar welk park is het mooiste van allemaal? In dit artikel zullen we de top 5 mooiste parken van Frankrijk bespreken.

1. Parc des Buttes-Chaumont, Parijs

Het Parc des Buttes-Chaumont is een van de grootste parken in Parijs en is gelegen in het 19e arrondissement. Het park heeft een oppervlakte van 25 hectare en is ontworpen door de beroemde landschapsarchitect Jean-Charles Alphand. Het park heeft een kunstmatig meer, watervallen, grotten en een tempel op de top van een heuvel. Het park biedt een prachtig uitzicht over de stad en is een populaire plek voor picknicks en wandelingen.

2. Parc de la Tête d’Or, Lyon

Het Parc de la Tête d’Or is een van de grootste stadsparken van Frankrijk en is gelegen in Lyon. Het park heeft een oppervlakte van 117 hectare en biedt talloze activiteiten, zoals roeien op het meer, fietsen, paardrijden en wandelen. Het park heeft ook een dierentuin en een botanische tuin met meer dan 20.000 plantensoorten.

3. Parc National des Calanques, Marseille

Het Parc National des Calanques is een nationaal park gelegen in de buurt van Marseille. Het park heeft een oppervlakte van 5200 hectare en omvat een kustlijn van 20 kilometer met prachtige kliffen en baaien. Het park biedt talloze wandelroutes en is een populaire plek voor klimmers en duikers.

4. Parc Naturel Régional du Verdon, Provence

Het Parc Naturel Régional du Verdon is een regionaal park gelegen in de Provence. Het park heeft een oppervlakte van 180.000 hectare en omvat de Gorges du Verdon, een van de grootste kloven van Europa. Het park biedt talloze activiteiten, zoals wandelen, kajakken en raften.

5. Parc des Ecrins, Alpen

Het Parc des Ecrins is een nationaal park gelegen in de Franse Alpen. Het park heeft een oppervlakte van 91.800 hectare en omvat talloze bergen, gletsjers en meren. Het park biedt talloze wandelroutes en is een populaire plek voor bergbeklimmers en wintersporters.

Conclusie

Frankrijk heeft talloze prachtige parken en tuinen die de moeite waard zijn om te bezoeken. De hierboven genoemde parken zijn slechts een kleine selectie van de vele mooie parken die Frankrijk te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een stadspark of een nationaal park, Frankrijk heeft voor ieder wat wils. Bezoek een van deze parken en geniet van de prachtige natuur en landschappen die Frankrijk te bieden heeft.