Mooiste plekjes in Noord Frankrijk

Noord Frankrijk is een prachtige regio met veel mooie plekjes om te ontdekken. Van de charmante dorpjes tot de indrukwekkende kastelen en de adembenemende natuur, er is voor ieder wat wils. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de mooiste plekjes in Noord Frankrijk.

1. Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Frankrijk. Het is een eilandje voor de kust van Normandië met een middeleeuws klooster en een abdij. Het eilandje is alleen bereikbaar via een smalle weg die bij vloed onder water komt te staan. Het is een indrukwekkend gezicht om het eilandje te zien oprijzen uit de zee. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Mont Saint-Michel jaarlijks door miljoenen toeristen wordt bezocht.

2. De stranden van Normandië

Normandië staat bekend om zijn prachtige stranden. Het is ook de plek waar de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog aan land kwamen. De stranden zijn nog steeds indrukwekkend en er zijn veel monumenten en musea die herinneren aan de gebeurtenissen van toen. Een bezoek aan de stranden van Normandië is dan ook een must voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis.

3. De kathedraal van Chartres

De kathedraal van Chartres is een van de mooiste kathedralen van Frankrijk. Het is een gotische kathedraal uit de 12e eeuw en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De kathedraal is vooral bekend om zijn prachtige glas-in-loodramen. Het is een indrukwekkend gezicht om het licht door de ramen te zien vallen en de kleuren te zien veranderen.

4. De tuinen van Monet in Giverny

De tuinen van Monet in Giverny zijn een van de meest bezochte tuinen van Frankrijk. Het is de plek waar de beroemde schilder Claude Monet woonde en werkte. De tuinen zijn prachtig aangelegd en staan vol met bloemen en planten. Het is een heerlijke plek om te wandelen en te genieten van de natuur.

5. De citadel van Lille

Lille is een prachtige stad in het noorden van Frankrijk. Het is vooral bekend om zijn citadel, die dateert uit de 17e eeuw. De citadel is een indrukwekkend bouwwerk en is omringd door een gracht. Het is een heerlijke plek om te wandelen en te genieten van de geschiedenis van de stad.

6. De baai van Somme

De baai van Somme is een van de mooiste natuurgebieden van Frankrijk. Het is een uitgestrekt gebied met duinen, stranden en moerassen. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers en er zijn veel wandelroutes die je door het gebied leiden. Het is een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

7. De kastelen van de Loire

De kastelen van de Loire zijn een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Frankrijk. Het zijn prachtige kastelen die dateren uit de Renaissance. De kastelen zijn omringd door prachtige tuinen en parken en zijn een heerlijke plek om te wandelen en te genieten van de geschiedenis van Frankrijk.

8. De stad Rouen

Rouen is een prachtige stad in Normandië. Het is vooral bekend om zijn gotische kathedraal en zijn middeleeuwse straatjes. Het is een heerlijke plek om te wandelen en te genieten van de geschiedenis van de stad. Er zijn veel gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van de Franse keuken.

9. De abdij van Saint-Wandrille

De abdij van Saint-Wandrille is een prachtig klooster uit de 7e eeuw. Het is een indrukwekkend bouwwerk en staat op een heuvel met uitzicht op de Seine. Het is een heerlijke plek om te wandelen en te genieten van de rust en de stilte.

10. De stad Amiens

Amiens is een prachtige stad in Picardië. Het is vooral bekend om zijn gotische kathedraal, die een van de grootste ter wereld is. De stad heeft ook veel gezellige straatjes en pleinen waar je kunt genieten van de Franse sfeer. Het is een heerlijke plek om te wandelen en te genieten van de geschiedenis van de stad.

Conclusie

Noord Frankrijk is een prachtige regio met veel mooie plekjes om te ontdekken. Van de stranden van Normandië tot de kastelen van de Loire en de tuinen van Monet, er is voor ieder wat wils. Het is een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de Franse sfeer. We hopen dat dit artikel je heeft geïnspireerd om Noord Frankrijk te ontdekken en te genieten van al het moois dat deze regio te bieden heeft.