Mooiste plekjes Noord Frankrijk

Noord Frankrijk is een prachtige regio met veel mooie plekjes. Van de kust tot aan de Ardennen, er is voor ieder wat wils. In dit artikel nemen we je mee langs de mooiste plekjes van Noord Frankrijk.

1. Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Frankrijk. Het is een eilandje voor de kust van Normandië met een middeleeuwse abdij erop. Het eilandje is alleen bereikbaar via een smalle weg die bij vloed onder water komt te staan. Het is een prachtig gezicht om de abdij te zien opdoemen uit de zee. Mont Saint-Michel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers.

2. De stranden van Normandië

Normandië is niet alleen bekend vanwege Mont Saint-Michel, maar ook vanwege de invasiestranden uit de Tweede Wereldoorlog. Deze stranden zijn nog steeds indrukwekkend om te zien en er zijn veel musea en monumenten die herinneren aan de gebeurtenissen van toen. Maar Normandië heeft ook prachtige stranden waar je heerlijk kunt genieten van de zon en de zee. Een van de mooiste stranden is Omaha Beach, waar de geallieerden op D-Day aan land kwamen.

3. De kathedraal van Chartres

De kathedraal van Chartres is een van de mooiste gotische kathedralen van Frankrijk. Het is vooral bekend vanwege de prachtige glas-in-loodramen die de kathedraal verlichten. De ramen zijn meer dan 800 jaar oud en hebben de tand des tijds goed doorstaan. De kathedraal staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een must-see voor liefhebbers van architectuur en geschiedenis.

4. De wijngaarden van de Champagne

Noord Frankrijk staat bekend om zijn wijngaarden en de Champagne is daar een van de bekendste van. De streek rondom Reims en Épernay is bezaaid met wijngaarden en champagnehuizen. Je kunt hier rondleidingen krijgen en natuurlijk de champagne proeven. Het is een prachtige streek om doorheen te rijden en te genieten van het landschap en de heerlijke champagne.

5. De citadel van Arras

Arras is een stadje in het noorden van Frankrijk met een prachtige citadel. De citadel is gebouwd in de 17e eeuw en is een van de best bewaarde citadellen van Europa. Het is een indrukwekkend bouwwerk met dikke muren, grachten en bastions. Je kunt hier rondleidingen krijgen en meer leren over de geschiedenis van de citadel en de stad Arras.

6. De baai van de Somme

De baai van de Somme is een prachtig natuurgebied aan de kust van Noord Frankrijk. Het is een van de grootste baaien van Europa en staat bekend om zijn rijke flora en fauna. Je kunt hier wandelen, fietsen en vogels spotten. Er zijn ook veel leuke dorpjes en stadjes in de buurt waar je kunt genieten van de lokale keuken en cultuur.

7. De Ardennen

De Ardennen strekken zich uit over België, Luxemburg en Frankrijk. Het is een prachtig natuurgebied met bossen, rivieren en heuvels. In Noord Frankrijk vind je de Franse Ardennen, een gebied dat bekend staat om zijn mooie landschap en pittoreske dorpjes. Je kunt hier wandelen, fietsen en genieten van de rust en stilte van de natuur.

Conclusie

Noord Frankrijk heeft veel te bieden voor liefhebbers van geschiedenis, cultuur en natuur. Van de iconische Mont Saint-Michel tot aan de prachtige wijngaarden van de Champagne, er is voor ieder wat wils. Of je nu wilt genieten van de zon op de stranden van Normandië of wilt wandelen in de Ardennen, Noord Frankrijk is een regio die je niet mag missen.