Mooiste plekken Noord Oost Frankrijk

Noord Oost Frankrijk is een prachtige regio met veel historische steden, charmante dorpjes en adembenemende landschappen. In dit artikel zullen we de mooiste plekken van deze regio bespreken.

1. Straatsburg

Straatsburg is de hoofdstad van de Elzas en een van de mooiste steden van Frankrijk. Het historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een mix van Franse en Duitse invloeden. De kathedraal van Straatsburg is een van de hoogtepunten van de stad en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Andere bezienswaardigheden zijn de Petite France, een charmante wijk met vakwerkhuizen en kanalen, en het Palais Rohan, een prachtig paleis uit de 18e eeuw.

2. Colmar

Colmar is een charmant stadje in de Elzas en wordt vaak beschouwd als een van de mooiste steden van Frankrijk. Het historische centrum van de stad is goed bewaard gebleven en heeft veel vakwerkhuizen en kanalen. De wijk Petite Venise is een van de hoogtepunten van de stad en biedt een prachtig uitzicht op de kanalen en de vakwerkhuizen. Andere bezienswaardigheden zijn de kathedraal van Saint-Martin en het Unterlinden Museum, dat een indrukwekkende collectie middeleeuwse kunst heeft.

3. Nancy

Nancy is een prachtige stad in de regio Lotharingen en staat bekend om zijn prachtige architectuur uit de 18e eeuw. Het Place Stanislas is een van de mooiste pleinen van Frankrijk en is omringd door prachtige gebouwen, waaronder het stadhuis en het operagebouw. Andere bezienswaardigheden zijn de kathedraal van Nancy en het Musée des Beaux-Arts, dat een indrukwekkende collectie kunstwerken heeft.

4. Metz

Metz is een historische stad in de regio Lotharingen en heeft een prachtig historisch centrum met veel bezienswaardigheden. De kathedraal van Metz is een van de hoogtepunten van de stad en heeft prachtige glas-in-loodramen. Andere bezienswaardigheden zijn het Centre Pompidou-Metz, een museum voor moderne kunst, en de Porte des Allemands, een middeleeuwse stadspoort.

5. Reims

Reims is een prachtige stad in de regio Champagne en staat bekend om zijn champagnehuizen en de kathedraal van Reims. De kathedraal is een van de mooiste gotische gebouwen van Frankrijk en heeft prachtige glas-in-loodramen. Andere bezienswaardigheden zijn het Palais du Tau, een voormalig aartsbisschoppelijk paleis, en de basiliek van Saint-Remi, een prachtige romaanse kerk.

6. Verdun

Verdun is een stad in de regio Lotharingen en staat bekend om zijn rol in de Eerste Wereldoorlog. Het Ossuaire de Douaumont is een indrukwekkend monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Andere bezienswaardigheden zijn het Fort de Douaumont, een voormalig fort uit de Eerste Wereldoorlog, en het Musée de la Princerie, een museum over de geschiedenis van Verdun.

7. Gérardmer

Gérardmer is een charmant stadje in de Vogezen en staat bekend om zijn prachtige meer en de omliggende bergen. Het meer van Gérardmer is een populaire bestemming voor watersporters en biedt prachtige uitzichten op de omgeving. Andere bezienswaardigheden zijn de Route des Crêtes, een schilderachtige route door de Vogezen, en het Musée du Textile des Vosges, een museum over de textielindustrie in de regio.

8. Mont Sainte-Odile

Mont Sainte-Odile is een heilige berg in de Elzas en een populaire bestemming voor pelgrims. Het klooster van Mont Sainte-Odile is een prachtig gebouw uit de 14e eeuw en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Andere bezienswaardigheden zijn de kapel van Sainte-Odile en de ruïnes van het kasteel van Ottrott.

Conclusie

Noord Oost Frankrijk is een prachtige regio met veel historische steden, charmante dorpjes en adembenemende landschappen. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur of natuur, er is voor ieder wat wils in deze regio. Of je nu een weekendje weg wilt of een langere vakantie plant, Noord Oost Frankrijk is zeker een bezoek waard.