Mooiste plekken Oost Frankrijk

Oost Frankrijk is een prachtige regio met veel mooie plekken om te bezoeken. Van de prachtige bergen van de Alpen tot de charmante dorpjes in de Elzas, er is voor ieder wat wils. Hieronder vindt u een lijst met de mooiste plekken in Oost Frankrijk.

1. Annecy

Annecy is een prachtige stad gelegen aan het meer van Annecy. Het is bekend om zijn middeleeuwse oude stad en het kristalheldere water van het meer. Het is een populaire bestemming voor watersporters en wandelaars. De stad heeft ook een aantal interessante musea, waaronder het Château d’Annecy, dat een collectie van middeleeuwse kunst en architectuur herbergt.

2. Colmar

Colmar is een charmante stad in de Elzas, bekend om zijn vakwerkhuizen en kanalen. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de pittoreske straatjes en de vele restaurants die traditionele Elzasser gerechten serveren. Het is ook de thuisbasis van het Musée Unterlinden, dat een indrukwekkende collectie middeleeuwse kunst herbergt.

3. Chamonix

Chamonix is een populaire bestemming voor skiërs en wandelaars vanwege de prachtige bergen van de Alpen. Het is de thuisbasis van de Mont Blanc, de hoogste berg van West-Europa. Het is ook een populaire bestemming voor bergbeklimmers vanwege de vele uitdagende routes die beschikbaar zijn.

4. Straatsburg

Straatsburg is de hoofdstad van de Elzas en een belangrijke stad in Europa vanwege de zetel van het Europees Parlement. Het is bekend om zijn prachtige kathedraal en de charmante wijk Petite France. Het is ook de thuisbasis van het Musée d’Art Moderne et Contemporain, dat een indrukwekkende collectie moderne kunst herbergt.

5. Lyon

Lyon is een prachtige stad gelegen aan de rivier de Rhône. Het is bekend om zijn gastronomie en heeft een aantal van de beste restaurants van Frankrijk. Het is ook de thuisbasis van het Musée des Beaux-Arts de Lyon, dat een indrukwekkende collectie kunstwerken herbergt, waaronder werken van Monet, Van Gogh en Picasso.

6. Besançon

Besançon is een charmante stad gelegen in de regio Franche-Comté. Het is bekend om zijn citadel, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is ook de thuisbasis van het Musée des Beaux-Arts et d’Archéologie, dat een indrukwekkende collectie kunstwerken en archeologische vondsten herbergt.

7. Grenoble

Grenoble is een prachtige stad gelegen aan de voet van de Alpen. Het is bekend om zijn prachtige uitzichten op de bergen en de vele outdoor-activiteiten die beschikbaar zijn, zoals skiën en wandelen. Het is ook de thuisbasis van het Musée de Grenoble, dat een indrukwekkende collectie moderne kunst herbergt.

8. Dijon

Dijon is een prachtige stad gelegen in de regio Bourgogne. Het is bekend om zijn gastronomie en heeft een aantal van de beste restaurants van Frankrijk. Het is ook de thuisbasis van het Musée des Beaux-Arts de Dijon, dat een indrukwekkende collectie kunstwerken herbergt, waaronder werken van Rubens, Rembrandt en Vermeer.

9. Nancy

Nancy is een prachtige stad gelegen in de regio Lotharingen. Het is bekend om zijn prachtige Place Stanislas, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is ook de thuisbasis van het Musée des Beaux-Arts de Nancy, dat een indrukwekkende collectie kunstwerken herbergt, waaronder werken van Monet, Renoir en Degas.

10. Metz

Metz is een prachtige stad gelegen in de regio Lotharingen. Het is bekend om zijn prachtige kathedraal en de charmante wijk Petite France. Het is ook de thuisbasis van het Centre Pompidou-Metz, dat een indrukwekkende collectie moderne kunst herbergt.

In conclusie, Oost Frankrijk heeft veel mooie plekken om te bezoeken. Of u nu geïnteresseerd bent in middeleeuwse kunst, gastronomie of outdoor-activiteiten, er is voor ieder wat wils. Annecy, Colmar, Chamonix, Straatsburg, Lyon, Besançon, Grenoble, Dijon, Nancy en Metz zijn slechts enkele van de vele prachtige plekken die deze regio te bieden heeft.